Sportief zomerevenement: In Deventer sporten we inclusief!

Deventer - Sportief de zomer in: op vrijdag 21 juni nodigen Deventrade, De Deventer Sportploeg en Iedereen Actief Deventer bedrijven uit om de zomer in te luiden met een 'sportieve' netwerkmiddag. Doel is om het belang van inclusief sporten onder de aandacht te brengen.

Sporten is voor iedereen fijn om te doen. Voor je gezondheid, maar ook voor je welbevinden. Voor sporters met een beperking of een chronische ziekte is dat niet altijd vanzelfsprekend. In Deventer vinden we dat ook zij mee moeten kunnen doen bij reguliere sportverenigingen. De afgelopen jaren hebben de Deventer Sportploeg en Iedereen Actief bewezen dat dat kan, maar dat het wel vraagt om hier en daar wat extra inspanningen.

Wethouder Liesbeth Grijsen (ambassadeur van de Deventer Sportploeg) en Henk-Jan Kerkhoff (oud-presentator Eurosport) hebben daarom op vrijdag 21 juni het Deventer bedrijfsleven uitgenodigd voor een boeiend én gezellig programma om sportief de zomer mee te beginnen. Tijdens deze middag willen zij – samen met special- en paralympische sporters – laten zien wat sporten met je doet (en natuurlijk mag iedereen meedoen!)

Oud-wielrenner en meesterknecht (en vaste tafelgast bij RTL's Tour du Jour) Gert Jakobs is de hele middag aanwezig en vertelt met passie en humor over zijn carrière: 'Zonder meesterknecht geen succes!'

De derde helft

Om in de taal van Gert Jakobs te blijven: 'Zonder bedrijfsleven geen Olympisch succes!' Dat geldt ook voor de Deventer special- en paralympische sporters. Onder het genot van een hapje en een drankje krijgen de bedrijven de mogelijkheden te zien om deze bijzondere Deventer sporters op weg te helpen naar een Olympische titel. Immers: als we allemaal een steentje bijdragen worden ook zij 'Allemaal winnaars!'

Meer berichten