Studio Danzo danst Jubelfestival
Studio Danzo danst Jubelfestival (Foto: Ronald van Dam)

Studio DanZo viert jubileum met Jubelfestival

Deventer - Afgelopen zondag 16 juni presenteerde Studio DanZo haar voorstelling Jubelfestival. Een dansvoorstelling langs de verschillende podia op het festivalterrein gaf de toeschouwer een onvergetelijke indruk van dit dans-spektakel.

Er waren onder andere een poppodium, kidsstage, verhalenfestival, filmfestival, Danzo-stage. Tijdens de dubbele voorstelling hebben circa 300 dansers de volle zaal laten genieten van diverse en zeer afwisselende optredens. Van Hip Hop Feminine, Klassiek ballet tot Moderne dans

De naam Jubelfestival bevat ook een JUBileum, zo was de voorstelling niet alleen een knallende afsluiting van 1 jaar lang hard werken met alle dansers. Ook werd met deze voorstelling het 30 jarig jubileum als dansdocent van Marion van Veen gevierd. In Deventer is zij gedurende deze 30 jaar overal te zien geweest met diverse optredens door de stad. Vroeger tijdens Koninginnedag op de Brink, optredens op het vogeleiland, flashmobs op het Deventer Station, opening van de nacht van goud, levende etalages, dansvoorstelling Flatscreen op de torenflat in de wijk de Platvoet.

Tijdens projecten georganiseerd door Marion van Veen hebben dansers van Studio DanZo in Den Haag stukken van de bekende choreografen mogen dansen onder andere van Jiri Kylian. Thom Stuart, Juvat Westendorp hebben bij Studio DanZo workshops verzorgt.

Verscheidene danseressen stromen door naar dansopleidingen door het hele land, vanuit het HBO is er grote belangstelling voor een stageplaats binnen Studio DanZo

Marion van Veen produceert ook dansvoorstellingen met het Modern dansgezelschap !mpact, met maatschappelijke thema’s waaronder Dwaal ( dementie 2017), Erbij (sociaal isolement 2018) en Trots ( ouder kind relatie 2019)

Ook initieert Marion van Veen dansprojecten in het buitenland, ze is ondertussen 3 x naar Marokko geweest om daar met haar team en dansers te werken met kinderen van basisscholen. Dit met groot succes, ze is ondertussen aangemeld bij het Marokkaanse ministerie van onderwijs. Voor aanstaande oktober staat de volgende reis gepland.

Kortom Marion van Veen verdiende het om in het zonnetje gezet te worden, voor 30 jaar dansbeleving in Deventer en de wijde regio.

Meer berichten