Galerie De Statenhoed presenteert Dubbelexpositie beelden en schilderijen

TWELLO – Vanaf 5 juli tonen Peter Kock (beeldhouwer) en Veronica Berkvens, (kunstschilder) hun werk voor het eerst samen in Galerie de Statenhoed, Dorpstraat 11a te Twello. De feestelijke opening is op zaterdag 6 juli om 15.00 uur. De tentoonstelling duurt van 5 juli t/m 28 juli 2019 en is elk weekend te bezoeken tijdens de openingstijden van galerie de Statenhoed op vrijdag van 15.00-18.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur.

Het idee voor deze expositie ontstond omdat schilderijen en aquarellen aan de wand en beelden in de ruimte een interessante combinatie kunnen vormen; Spannend voor de kunstenaars, boeiend voor de toeschouwers. Bovendien biedt galerie De Statenhoed hiervoor een mooie ruimte.

Voor Peter is de vorm van de steen het basisplan voor het uiteindelijke beeld. Doorgaans is de natuur, zoals de dierenwereld, het grondbeginsel. Hij werkt met diverse steensoorten, zowel hardere als zachtere, en combineert deze zo nu en dan met andere materialen. Zijn werk kan zowel binnen als buitenshuis worden gepresenteerd.

Veronica tekent, schildert al haar gehele leven. De natuur, vaak ook met bebouwing, zijn aanleiding voor het verbeelden van vaak verlaten plekken in alle weersomstandigheden en seizoenen. Tegenwoordig doet zij dat ook in combinatie met vogels en soms andere dieren. Ze houdt ervan eerst te tekenen in de natuur, en daarna met het materiaal als basis te verwerken tot een schilderij.

Deze veelbelovende kunstenaars nodigen het publiek uit om kennis met hen en hun werk te komen maken. De schilderijen en beelden spreken voor zich. Een ieder interpreteert, ervaart beeldend werk op een persoonlijke manier. Zij hopen u een aanleiding te geven om verder te fantaseren en te dromen.

Voor de vakantiegangers is het wellicht een tip om ook later in het jaar deze expositie nog te bekijken in Galerie Steenwijk te Steenwijk en Galerie de Kunstbrug te Oldenzaal.

Nadere informatie via: www.pekock.nl , www.veronicaberkvens.nl en voor informatie over de expositie en locatie www.kunstkringvoorst.nl

Meer berichten