Autocross Terwolde: van speciale Toerwagens tot Juniorbuggy's

Terwolde - Op 29 en 30 juni vindt in Nijbroek voor het 34e jaar op rij een spectaculair autocrossevenement plaats. Ruim 400 inschrijvingen zijn verdeeld over 10 verschillende klassen, van speciale Toerwagens tot Juniorbuggy's en complete zelfbouw Sprinters.

Autocrossvereniging TACO Terwolde organiseert hiermee een uniek evenement dat ieder jaar opnieuw duizenden bezoekers trekt. Voor hen staan diverse tribunes klaar met optimaal zicht op de baan, een groot LED-scherm dat de rondetijden van de coureurs toont en een grote 'feesttent' voor hapjes, drankjes en een swingend avondprogramma.

Nick van Middendorp, voorzitter TACO Terwolde: 'Wat autocross zo uniek maakt, is de combinatie van professionaliteit en gezelligheid. Twee dingen die lang niet altijd samen gaan, maar deze tak van autosport staat er bekend om. Het niveau op de baan is bijzonder hoog en ieder jaar worden weer nieuwe innovaties gedaan om hogere snelheden en een betere baanligging te behalen. Maar zelfs de grootste concurrenten in het kampioenschap, lenen elkaars materieel als dat nodig is en drinken 's avonds samen een biertje. En dat maakt het zo mooi om dit evenement ieder jaar te organiseren!'

Spannend programma
Het Autocross Masters evenement beslaat de volledige zaterdag en zondag. De coureurs rijden drie kwalificatiewedstrijden, waarna degenen met de beste resultaten het tegen elkaar opnemen in halve finales en finales op het scherpst van de snede.

Naast het kampioenschapsprogramma wordt op zaterdagavond aansluitend de traditionele 1-uursrace verreden, waarin ongeveer 40 coureurs in speciaal voor deze avond geprepareerde bolides het tegen elkaar opnemen. Deze wedstrijd is onderdeel van de Dutch Endurance Cup.

Het weekend sluit op zondagavond af met een absoluut hoogtepunt: in de zogenoemde Superfinale nemen de snelste drie coureurs van elke klasse het tegen elkaar op in een wedstrijd over 20 ronden.

Meer berichten