Informatie- en discussieavond over klimaat en biodiversiteit

Deventer - Elke dag zijn er nieuwe berichten in de media over de gevolgen van klimaatverandering hier en elders op de wereld. Onlangs
kwam daar het VN-rapport bij over het momenteel aan de gang zijnde massale uitsterven van planten-en diersoorten. Op De
Ulebelt vindt op donderdag 18 juli om 20.00u een bijeenkomst plaats over de actuele stand van zaken en aansluitend de
vraag wat je daar zelf aan kunt doen.

De organisatie is in handen van de nieuwe organisatie Extinction Rebellion (XR) Ysselvallei. Dit is een lokale afdeling van XR Nederland, die afgelopen maand door het hele land met allerlei opvallende acties aandacht vroeg voor dezelfde onderwerpen.

De bijeenkomst op 18 juli bestaat uit twee delen. Allereerst geeft gastspreker Paul Hendriksen een overzicht van de laatste stand van wetenschappelijk onderzoek naar de crises rond klimaat en biodiversiteit. Na het eerste, informatieve deel van de bijeenkomst is er vervolgens veel ruimte voor gesprek over wat burgers, overheid en bedrijfsleven daar aan zouden kunnen en moeten doen.

Extinction Rebellion is vorig jaar ontstaan in Groot-Brittannië. Inmiddels is XR actief in bijna 40 landen wereldwijd, en telt Nederland 15 lokale afdelingen door het hele land. De organisatie van XRYsselvallei, vanuit Wilp gericht op de Ysselvallei ter hoogte van stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen, is nog in de opstart, de bijeenkomst op de 28e vormt de kick-off. Je bent vanaf 19.30u welkom op milieu educatiecentrum De Ulebelt, Maatmansweg 3, Deventer. Het programma begint om 20.00 uur.

De toegang is gratis, inclusief kopje thee of koffie, donaties zijn altijd welkom. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Karin van der Zwan; XRYsselvallei@protonmail.com of 06-43980477.

Meer berichten