Eline van IJzendoorn
Eline van IJzendoorn (Foto: Dave van IJzendoorn)

Eline (12) uit Deventer bij team met jongste lopers Nijmeegse vierdaagse

Deventer - Eline van IJzendoorn uit Deventer is met 12 jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt Eline elke dag 30 kilometer samen met leeftijdsgenoten in het #Vteam. Het team bestaat dit jaar uit 75 kinderen die allemaal de Vierdaagse voor het eerst lopen.

Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar zijn of in dit jaar 12 jaar worden. De kinderen van het #Vteam zetten zich actief in voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze zijn dit jaar met 75 kinderen sterk, omdat dit jaar de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland begint. Eline wandelt, net als veel andere kinderen van het #Vteam ook met een speciale missie, namelijk dat alle mensen gelijk zijn en dat we er met zijn allen voor moeten zorgen dat we hier in nederland in vrijheid kunnen bijven leven.

Eline: ,,Het is gezellig om te lopen met andere kinderen van jouw leeftijd. Wij hebben veel plezier met elkaar dat maakt dat het lopen leuker en gezelliger word. Het lijkt me leuk om de vierdaagse te lopen en het lijkt mij geweldig om al die mensen aan de kant te zien. Natuurlijk heb ik er heel veel zin in. Het word vast geweldig!”

Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. ,,De jeugd maakt het verschil. Deze kinderen hebben letterlijk en figuurlijk meer in hun mars dan de meeste volwassenen denken. Ook Eline laat dat zien. Als we allemaal meer naar de jeugd luisteren, wordt de wereld een beetje mooier, beter en schoner.”

Het #Vteam maakt elke dag reportage, vlogs en livestreams over de belevenissen tijdens het wandelen, maar ook over onderwerpen als vrede, vriendschap en vrijheid. De belevenissen van Eline en het #Vteam zijn vanaf zondag 14 juli te volgen via de website Vteam.tv en via de social media.

Meer berichten