Spetterende afsluiting seizoen Bevers scouting Gelre Groep Twello

TWello - Meisjes en jongens van 5 tot 7 jaar noemen we bij scouting "Bevers". De bevergroep bestaat momenteel uit 19 kinderen. En omdat de 11 oudste kinderen deze zomer “overvliegen” was er een bijzondere opkomst. Nog even lekker met zijn allen bij elkaar.

Want overvliegen betekent dat je naar de volgende groep gaat: de “Welpen”, dat zijn meisjes en jongens van 7 – 11 jaar. Daarmee ontstaat er ook weer plek voor nieuwe kinderen na de zomervakantie. En zo hebben we bij scouting ook een doorlopende leerlijn.

Het was een prachtig zonnige middag en er werden allerlei spelletjes gedaan. En natuurlijk “streden” de bevers tegen de ouders. Spannend was het! U kent het vast nog wel: bekertjes water doorgeven, en wie krijgt de emmer het volst binnen de tijd? Spelletjes op het veld. En ook de ouders leerden knopen. De punten konden worden verdiend met de spelletjes, maar ook samenwerking en positiviteit werd beloond met punten. Kletsnat en voldaan kwam de uitslag uit op 9 punten voor de kinderen en 9 punten voor de ouders. Dubbel zo veel winners dus vandaag!

Dat is zo leuk aan scouting. Spelenderwijs leer je samenwerken en op een respectvolle manier omgaan met andere kinderen. En ondertussen heb je veel lol.

Meer weten?
www.gelregroep.nl en www.facebook.com/scoutingtwello of bel/app 06 16 37 72 25.

Meer berichten