Zomerondernemer Stedendriehoek, gratis project voor ondernemende jongeren

Deventer - ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 25 jaar in de zomervakantie bij het starten van een eigen onderneming. In de Stedendriehoek, waar het project voor het eerst wordt gehouden, kunnen dertig jongeren meedoen.

In de Achterhoek was de ZomerOndernemer in 2018 zodanig succesvol dat ook in die regio er dit jaar ruimte is voor dertig deelnemers, tien meer dan vorig jaar. De jonge talenten kunnen zich tot 16 juli opgeven. Het project start op 24 juli.

De ZomerOndernemer beslaat een periode van zes weken. Dankzij de ondersteuning van onder meer gemeenten en de Rabobank, is de deelname helemaal gratis. Sterker nog: de deelnemers krijgen een startkapitaal in de vorm van vouchers en een geldbedrag. Het enige wat van ze wordt gevraagd, is een goed ondernemersidee, tijd en enthousiasme. Een doel van ZomerOndernemer is jongeren te boeien en binden aan deze regio en ze een gedegen voorbereiding te geven op een eigen bedrijf. Ook is ZomerOndernemer een mooie toevoeging op hun cv, aan ondernemend werken is immers een enorme behoefte.

De deelnemers beginnen op 24 juli met een driedaagse training. In de Achterhoek wordt die gegeven bij de Rabobank in Doetinchem. ZomerOndernemer Stedendriehoek start die dag bij de Rabobank in Zutphen.

In die training leren ze elkaar kennen en vertrouwen, ruimer denken dan ze op school gewend zijn, hoe het is om een product of dienst te verkopen, en andere ondernemersvaardigheden. Uiteindelijk ligt er op de derde dag een ondernemersplan klaar om mee van start te gaan. In de weken er na staat elke week een bedrijfsbezoek op het programma. De jongeren leren bedrijven kennen en horen ondernemers over hun aanpak vertellen. Ondertussen werken ze hun eigen plannen uit en kunnen ze met elkaar en hun trainers sparren. Ook worden er interessante workshops over ondernemerschap aangeboden.

Bij ZomerOndernemer Stedendriehoek wordt het project financieel ondersteund door Cleantech Regio omdat die organisatie het belangrijk vindt om jong talent aan de regio te binden. Er ligt bij ZomerOndernemer Stedendriehoek een licht accent op duurzaam ondernemen. Maar uiteraard zijn alle jongeren met elk ondernemersidee welkom om mee te doen aan de ZomerOndernemer. De ZomerOndernemer is tegelijkertijd een soort wedstrijd, want afgesloten wordt met een finale (kick-out) waarin ze zich presenteren en op verschillende onderdelen van het ondernemerschap worden beoordeeld. De winnaars mogen naar de landelijke finale.

Aanmelden voor ZomerOndernemer kan via: zomerondernemer.nl of via Ivar van Asten 06 173 722 51

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden