Zeldzaam Mooi Festival en Muziekkoepel Nering Bögel maken er samen weer een natuurlijk,  ontspannen en sfeervol evenement van. 
Zeldzaam Mooi Festival en Muziekkoepel Nering Bögel maken er samen weer een natuurlijk,  ontspannen en sfeervol evenement van.  (Foto: )

Notes en Jari & Marie op Zeldzaam Mooi

Deventer - Op zondag 14 juli kun je tijdens de zesde editie van het Zeldzaam Mooi Festival in de fraaie natuur van het historische Deventer Worpplantsoen genieten van een ontspannen sfeer. Daar is een kunstzinnige markt gecombineerd met live muziek. Rond de Muziekkoepel Nering Bögel zijn er volop mogelijkheden voor een gezellige picknick. Er treden daar twee Deventer acts op, de toonaangevende vocalgroup Notes en het duo Jari&Marie. Op de markt wordt je muzikaal vermaakt door Oscar Prinsen.

Het Zeldzaam Mooi Festival, dat vorig jaar ruim 10.000 bezoekers wist te trekken, is entree vrij en begint al om 11.00 uur met een kunstzinnige markt. Het concert in de Muziekkoepel is vanaf 14.00 uur. Voor het zover is heb je op de markt al kunstenaar Oscar ontmoet die met zijn oude jukebox singles met soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop, snel te vinden is tussen de kramen.

Programma

Het programma in de Muziekkoepel Nering Bögel begint met het optreden van Jari&Marie. Het duo haalt veel plezier uit hun muziek en vooral het samen bedenken en schrijven van eigen liedjes. Onlangs hebben ze ook een single opgenomen. Zij spelen hun eigentijdse muziek van 14.00 tot 14.45. Daarna presenteert muzikaal leider Johan Bakker van Vocalgroup Notes bijna 2 uur lang een deel van zijn nieuwe show.

Vocalgroup Notes

Vocalgroup Notes komt uit Deventer en omstreken en is ontstaan uit het plan van muzikaal leider Johan Bakker. De toetsenist en zanger had al jarenlange ervaring in de muziekwereld toen hij zo'n 10 jaar geleden in aanraking kwam met het Deventer project Roots of Pop. Deze ervaring bracht hem op een idee zelf een zanggroep samen te stellen die zang en entertainment kan brengen op professionele wijze. Hij zag het al voor zich, een professionele show vol verschillende muziekstijlen en spectaculaire theaterelementen. Verfrissende arrangementen en veel aandacht voor presentatie.

Ambitie

Johan: 'Muziek moet ook vermaak zijn. Natuurlijk moet het allemaal goed klinken maar het moet in mijn ogen ook visueel attractief zijn……. Uit de projectgroep Roots of Pop selecteerde Johan een aantal zangers en zangeressen met de nodige ervaring en durf en de basis voor Notes was gelegd. Binnen afzienbare tijd heeft de groep zich uitgebreid en zijn ze inmiddels compleet. Met 12 personen en zijn ze een volwaardige groep met veel ambitie! Vorig jaar vierden zij hun 10-jarig bestaan met het avondvullend programma Notes Nightclub, een prachtige show die volle zalen trok. Ook deden ze vorig jaar mee aan het Deventer 1250 Korenfestival en treden ze vaak op in het land.

Foodtrucks, en demo's

Een bezoek aan Zeldzaam Mooi is genieten van het gebodene dat langs de kronkelende paden van het Worpplantsoen en rond de Muziekkoepel Nering Bögel staat opgesteld. Een bijzondere Zeldzaam Mooi Markt met unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen van veelal lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Van zelfontworpen en gemaakte sieraden, illustraties, kunst, (woon)accessoires, tot tassen, kleding en nog veel meer.

Picknick

Er staan zo'n 25 bijzondere foodtrucks en foodkramen met lekkere, pure en (h)eerlijke producten en deze zijn meestal ambachtelijk bereidt. Als je je keuze hebt gemaakt is er altijd ergens een romantisch plekje te vinden voor een picknick. Juist de niet-alledaagse dingen maken dit festival zo bijzonder.

Voor mannen

Speciaal voor de mannen is een ontspannen plekje gereserveerd waar je je ter plekke kunt laten scheren bij de Heeren Scheersalon. Ook zijn er verschillende workshops en demonstraties van deelnemers, zoals een workshop mozaïek voor jong en oud van Sunny Art Atelier. Of ga met de sportvereniging Handboogschieten Deventer zelf boogschieten en volg een demonstratie houten handbogen maken

Ook veel kindervermaak

Uiteraard kunnen kinderen zich ook weer prima vermaken op dit festival met hele speciale activiteiten zoals megazeepbellen blazen door Frans van de Kamp.
Voor de allerkleinsten is er een springkussen, zijn er verschillende demonstraties, is er kinderschmink en nog veel meer.

Meer berichten