VluchtelingenWerk Deventer zoekt vrijwilligers

Deventer - Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent.

Waar de regels anders zijn en het openbaar vervoer of de gezondheidszorg niet zo werkt als je gewend bent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je wegwijs maakt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen op je nieuwe plek. VluchtelingenWerk zoekt maatschappelijk begeleiders, die vluchtelingen begeleiden in de eerste periode in de gemeente Deventer, waar zoveel voor hen nieuw is. Ook zoeken we juridisch begeleiders.

Maatschappelijke begeleiders
Wil jij vluchtelingen helpen bij de eerste opvang in de gemeente en ben je goed in regelen?
Het gaat om het regelen van allerlei praktische zaken en het op weg helpen in een voor hen onbekende gemeente. Denk bijvoorbeeld aan wegwijs maken van zaken in en rondom het huis, het zoeken van een huisarts, basisschool, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag, het leren kennen van de buurt en het helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Nieuwe cliënten krijgen een vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. De tijdsbesteding is minimaal 2 dagdelen per week.

Zoals een vrijwilliger zegt: "Je helpt hen, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het geeft veel voldoening om te zien hoe ze zich steeds beter gaan redden."

Juridisch begeleiders
Heb jij interesse in procedures en wil je vluchtelingen hierbij helpen?
Juridisch begeleiders bieden informatie en ondersteuning aan vluchtelingen bij juridische (asielgerelateerde) zaken, waaronder de procedure voor gezinshereniging. De tijdsbesteding is ca. 2 dagdelen per week.

Wat bieden wij?
Je maakt deel uit van een betrokken en gemotiveerd vrijwilligersteam. Verder bieden wij ondersteuning door een beroepskracht, een inwerkprogramma, de mogelijkheid om aanvullende cursussen en trainingen te volgen, een onkostenvergoeding en vooral boeiend en zinvol werk! Je kunt werkervaring opdoen en/of je kennis en ervaring inzetten voor anderen.

Interesse?
Kijk dan voor meer informatie op onze website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/deventer en kijk bij de vacatures. Je kunt ook een mail sturen naar teamleider Gerda van Diejen, via gvandiejen@vluchtelingenwerk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden