Fiyameta is 19 jaar en komt uit Akroedt in Eritrea, Egbert is 61 jaar en komt oorspronkelijk uit Sneek. Door Match & Connect zijn ze elkaar in Deventer tegengekomen.
Fiyameta is 19 jaar en komt uit Akroedt in Eritrea, Egbert is 61 jaar en komt oorspronkelijk uit Sneek. Door Match & Connect zijn ze elkaar in Deventer tegengekomen.

Persbericht Project Match&Connect

Het project Match & Connect van Humanitas en Stichting Present is er in anderhalf jaar in geslaagd om zestig jonge vluchtelingen en vluchtelingengezinnen te koppelen aan Deventenaren die hen helpen een leven op te bouwen in Deventer. Toch zijn meer vrijwilligers voor dit project welkom.

Deventer - Om meer mensen te vinden, organiseren Humanitas en Stichting Present in september nieuwe trainingen voor mensen die dit vrijwilligerswerk interessant vinden.

Tientallen jonge vluchtelingen en vluchtelinggezinnen proberen in Deventer een nieuw leven op te bouwen. Met het project Match & Connect helpen Humanitas en Stichting Present deze jongeren en gezinnen hierbij. Het gaat erom dat Deventenaren deze nieuwkomers wegwijs maken in de stad, hen helpen Nederlanders beter te leren kennen en meer te begrijpen van de Nederlandse taal en cultuur.

Ook Egbert en Fiyameta leerden elkaar kennen via Match & Connect. Fiyameta is 19 jaar en komt uit Akroedt in Eritrea, Egbert is 61 jaar en komt oorspronkelijk uit Sneek. Al een jaar trekken ze samen op, ook samen met de vrouw en twee dochters van Egbert.
"Ik heb van Fiyameta geleerd dat ik het met haar over allerlei dingen kan hebben, waarvan ik dacht dat ze eerst moeilijk zouden zijn", geeft Egbert aan. "Bijvoorbeeld over de vraag of je oogcontact mag maken of hoe je elkaar een hand geeft. Fiyameta was eerst best bang toen ze voor het eerst in Nederland was. "Omdat ik helemaal niet wist hoe Nederlanders zijn en hoe ze doen. Door het contact met Egbert en zijn gezin heb ik geleerd hoe Nederlanders zijn en hoe ze doen. Dat heeft mij geholpen om ook met andere Nederlanders contact te maken."

Aanmelden

In september begint een nieuwe training voor inwoners uit omgeving Deventer die dit vrijwilligerswerk interessant vinden. Zowel gezinnen/koppels als individuele personen zijn welkom. De training bestaat uit drie avondbijeenkomsten op 11, 18 en 26 september.

stichtingpresent.nl/deventer/matchconnect

Meer berichten