Vlnr Roos en Eline
Vlnr Roos en Eline (Foto: Dave van IJzendoorn)

Eline en Roos van 12 halen finish in Nijmegen

De wandelaars Eline (12) en Roos (12) uit Deventer liepen afgelopen week voor het eerst de Vierdaagse van Nijmegen. En met succes. Beide dames kwamen rond 15.00 uur over de finish met het Vteam nadat ze vier dagen de afstand van 30 kilometer hadden gelopen.

Eline vertelt: "Het was geweldig! Alle mensen aan de kant die voor je juichen. Ook met het Vteam was het heel gezellig. Soms was het wel zwaar maar ik ben blij dat ik het heb gehaald. Nu kan ik eindelijk uitslapen. Het was super!"

Roos vertelt: "Ik vond het heel erg leuk, zelfs ‘s ochtends stonden er veel mensen langs de kant om aan te moedigen. Het Vteam had mooie rustplaatsen waar wij even lekker konden zitten. Het was ook erg gezellig met de andere kinderen en begeleiders."

Het Vteam bestaat dit jaar uit 75 kinderen die allemaal de Vierdaagse voor het eerst liepen. De kinderen van het #Vteam zetten zich actief in voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze zijn dit jaar met 75 kinderen sterk, omdat dit jaar de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland begint.

Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "De jeugd maakt het verschil. Deze kinderen hebben letterlijk en figuurlijk meer in hun mars dan de meeste volwassenen denken. Als we allemaal meer naar de jeugd luisteren, wordt de wereld een beetje mooier, beter en schoner.”

Meer berichten