Lezing Ontwikkelingshulp? Hou er over op !?

Twello - Lezing Ontwikkelingshulp? Hou er over op !? Onder deze titel treedt Wiel Palmen op met zijn lezing - voorstelling over ontwikkelingshulp op zaterdag 31 augustus in de openbare bibliotheek, Marktplein, Twello. Toegang gratis.

In eerste instantie is deze voorstelling voor besturen of afgevaardigden van verenigingen, serviceclubs, loges, kerken, jongerenverenigingen, praatgroepen in de Stedendriehoek. Zij kunnen dan een betere afweging maken of een uitnodiging voor 'Hou er over op' een meerwaarde inhoudt.

De voorstelling probeert uitdagend te zijn, prikkelend, soms ook vrolijk en met autobiografische trekjes. Aan de hand van de PowerPoint presentatie over een dorpsgemeenschap in het zuiden van Nepal tegen de grens van India, Haripur, worden de bezoekers geleid naar een confrontatie over ontwikkelingshulp met zichzelf:

'Jullie daar en wij hier' of 'Witte Redder met zijn neokoloniale houding' naar 'De helpende hand op verzoek' of 'Toch maar al die buitenlandse hulp afschaffen , de vreemdelingen buiten de deur en zorgen voor onze eigen mensen?'

De interactie met het publiek staat hoog genoteerd. 'Hou er over op'!?'

Het uitroepteken en vraagteken staan er niet voor niets.

Vragen? Mail naar: palme060@gmail.com

Meer berichten