V.l.n.r. Floran, Raoul, Dominique, Annouk en Maaike. Op de foto ontbreken Simona, Ismail en Vincent.
V.l.n.r. Floran, Raoul, Dominique, Annouk en Maaike. Op de foto ontbreken Simona, Ismail en Vincent. (Foto: Gerreke van den Bosch)

Introductiedagen HOI zijn géén ontgroening, maar veilig, gezellig & knus

Deventer - De organisatie voor de aankomende HOI-dagen draait op volle toeren. Saxion Deventer houdt van 26 tot en met 30 augustus de introductieweek voor haar nieuwe studenten.

Door Gerreke van den Bosch

De binnenstad krijgt alle kleuren van de regenboog als ongeveer 1000 studenten in fel gekleurde shirts kennis maken met Deventer en het studentenleven. ,,Het is groter dan vorig jaar omdat we 20% meer studenten hebben. Deelname aan de HOI, leidt tot succes", zeggen Maaike Beernink en Annouk van der Lely van het organisatieteam. ,,Wij denken dat het een wat fijnere en soepeler start is van de studie. Je krijgt een week de tijd om te wennen en je creëert een netwerk. Tijdens deze week leer je allerlei mensen kennen, dus niet alleen je klasgenoten. Daar kun je later profijt van hebben. Studeren gaat niet alleen om lessen volgen. Het is fijn als je steun ervaart van anderen en weet welke wegen je moet bewandelen als je even hulp nodig hebt."

De organisatie bestaat uit acht studenten die sinds februari hun schouders eronder zetten om een leuk programma te kunnen lanceren. Het is een mengelmoes van studiebollen uit verschillende opleidingen. Zij worden ondersteund door ruim 300 vrijwilligers tijdens de HOI. ,,We houden het programma qua opzet en idee altijd een beetje hetzelfde. Dit draait al ongeveer vier jaar zo. De partijen waar we mee samenwerken wijzigen wel jaarlijks. Wij hechten er waarde aan om dat aan de hand van feedback te doen. Op de donderdag zijn we meer aanwezig op de Brink en Boreel. We hebben twaalf opblaasbare activiteiten zoals een stormbaan en buikschuifactiviteiten. Het is ook een bedoeld om het publiek een beetje te vermaken. We hadden een tekort aan locaties vandaar de spreiding via de Boreel. Bovendien is het naast de deur en een vertrouwde plek voor studenten."

Annouk benadrukt dat de HOI-dagen absoluut niet verward moeten worden met ontgroening. ,,Daar doen wij niet aan. Ik vind dat de introweek moet passen bij de school Saxion en hoe ik het Saxion heb leren kennen: veilig, gezellig en knus. Maandag en dinsdag zijn verplichte academiedagen. Woensdag, donderdag en vrijdag zijn facultatief. Op woensdag beginnen we op Saxion en gaan dan de stad verkennen, dan volgt een barbecue op Saxion. We hebben er altijd muziek bij en het wordt een gezellig feest. Rond 21.30 uur gaan we richting stad."

Het meest opvallende evenement is de Stormbaan van 50 meter op de Brink. ,,Vanaf 13 uur vinden daar activiteiten plaats. Voor de rest benutten we ook Fooddock in het Havenkwartier voor activiteiten en als slaapplaats. Het is dus niet alleen de camping waar de studenten overnachten. Fooddock biedt ruimte aan 30 studenten en de camping kan 300 studenten huisvesten. Het is nog niet helemaal vol. Op dit moment hebben we 280 van de 360 plekken opgevuld." Studenten kunnen nog inschrijven tot 27 augustus.

Meer berichten