De vele bezoekers uit Deventer en omliggende gemeenten genoten vorig jaar van de show in het Worpplantsoen.
De vele bezoekers uit Deventer en omliggende gemeenten genoten vorig jaar van de show in het Worpplantsoen. (Foto: )

'Tijd voor Teenagers' op Old Dèventer

Deventer - Festival Old Dèventer is een gratis seniorenfestival voor de 'Teenagers van toen' en vindt plaats op woensdag 28 augustus in en rond de Muziekkoepel Nering Bögel in het Worpplantsoen. Een terug kerend thema is Weet ie nog? Dit jaar is het precies 60 jaar geleden toen in 1959 de VARA voor het eerst het radioprogramma Tijd voor Teenagers presenteerde. Het was daarmee het eerste programma dat rock-'n-roll uitzond en werd meteen een daverend succes. Muziek van The Everley Brothers, Paul Anka, Elvis Presley en Cliff Richard klonk uit de speakers van de draadomroep.

Het festival is meteen na de herbouw van de koepel in 2013 van start gegaan. Het wil de ouderen van Deventer en omgeving een plezierige middag bezorgen waarbij iedereen welkom is.

Op deze zevende editie is spreekstalmeester Tonny Leerink ook weer van de partij. Om 13.00 uur opent het festivalterrein de poort en wordt je muzikaal verwelkomt door entertainer/accordeonist Jonneke Siebrand. Om 14.00 uur begint de voorstelling met optredens van historicus en schrijver Henk van Baalen en de 1-Hans Band van Hans Schot. Na de pauze is het podium voor de meisjes van de radio De Pauwergirls.

De meisjes van de radio brengen voor elk publiek vrolijke muziek, driestemmige zang en theater met een knipoog! Herkenbare liedjes van de jaren '40 tot nu. Vaak driestemmig, met een grap of een verrassende inval. Van de Andrew Sisters tot Caro Emerald, van luisterliedjes tot meezingers. Deze professionals weten van wanten want ze hebben alle drie een gedegen opleiding en ervaring opgedaan.

De Pauwergirls zit zingen en acteren in het bloed. Humor hebben ze van nature en hun ervaring gaat van theater en professionele musicalproducties tot showbands. En nog belangrijker, ze genieten van de interactie met het publiek.

Het wordt een middag met vrolijk vermaak en nostalgische muziek. Traditioneel krijgen bezoekers het inmiddels meest bekende Deventer welkomstdrankje 'Pik-an-de-Lippe' gratis aangeboden. Na afloop van de voorstelling is er voor de liefhebbers de echte olderwetse Dèventer Kruudmoes van vrijwilligster Betsy.

Het festival wordt door de Stichting Muziekkoepel Nering Bögel gratis aangeboden. Voorzitter Anita van Lochem legt uit hoe dit mogelijk is: ,,De kosten worden door de inzet van onze vrijwilligers zo laag mogelijk gehouden. We halen opbrengsten uit de verkoop van versnaperingen vanuit onze kiosk. Ook gaan we met de 'collecte-gitaar' rond voor het ophalen van een vrije gift en hopen dat zij die het zich kunnen veroorloven ruimhartig zijn. Samen met de ondersteuning van de Gemeente Deventer, Stichting Wesselings- van Breemen en Stichting RCOAK maken we er een mooi feest van."

De vrijwilligers bouwen het festivalterrein rond de muziekkoepel om tot een soort openlucht theater met ruim vijfhonderd zitplaatsen. De toegang is weliswaar gratis maar wil je verzekerd zijn van een zitplaats is het handig een stoeltje voor slechts 1 euro te reserveren.

Je mag ook je eigen klapstoeltje meenemen of je kunt gebruik maken van het speciale rolstoel/scootmobiel vak. Wil je gezellig met een groep bij de horeca zitten dan kun je ook een bierset huren (tafel met 2 banken) voor € 15,-.

Reserveren kan alleen per mail naar reserveren@muziekkoepelneringbogel.nl .

Het Worpplantsoen is makkelijk te bereiken via het pontje of met de fiets, schootmobiel of auto over de brug. Parkeren op de grote weide is gratis. Taxi's en groepsvervoer kan doorrijden naar de speciale 'Kiss & Ride' standplaats nabij het IJsselhotel. Er is een fietsenstalling in de nabijheid van de koepel. In het park is een toilet voorziening en nabij de stadscamping is een speciaal invalidentoilet. Een gezellig cateringpleintje, een informatie stand en EHBO complementeren het geheel.

Dit jaar is het ook mogelijk om met de Centrumbus naar Old Dèventer te gaan. Deze rijdt van het station naar het pontje of gaat de brug over naar de Worp. De rittijden staan vermeld op website https://centrumbus.nl/ritinformatie .

Voor de fietsen is er een ruime parkeergelegenheid in de nabijheid van de koepel. In het park is een toilet voorziening en nabij de stadscamping is een speciaal invalidentoilet. Een gezellig cateringpleintje, een informatie stand en EHBO complementeren het geheel.

Meer berichten