Filosoferen in Deventer, een nieuw seizoen

Deventer - Het filosofieseizoen gaat weer van start. Op 29 augustus begint met Tegenlicht Meet Up en 5 september volgt filosofiecafé. In de week van 9 september starten de filosofiecursussen. Tijd voor reflectie en een goed gesprek.

De zomer nadert haar einde, de herfst is in aantocht. Ook de vele buitenfestivals zijn over hun hoogtepunt heen. We keren wat meer naar binnen. Tijd om alles weer eens te overwegen. Hoe verloopt mijn leven? Heb ik de juiste keuzes gemaakt? Wat maakt me gelukkig of ongelukkig? En waarom verloopt alles op deze manier? Een mens zit vol vragen, dat is zijn ware aard. Als het persoonlijke niet onderwerp is van denken, dan is het wel het wereldgebeuren. De klimaatveranderingen, de wereldpolitiek, oorlog en vluchtelingen, de toenemende kloof tussen arm en rijk, de automatisering en digitalisering. Wat kunnen we doen als mens? Hoe ver reikt ons vermogen gebeurtenissen te beïnvloeden? En waar begin je dan? Het begint in ieder geval met nadenken, en met een open blik. Het begint met filosoferen en willen begrijpen wat er speelt. Het begint met in gesprek zijn met elkaar over thema’s die er toe doen.

‘Filosoferen in Deventer’ is een platform dat filosofie toegankelijk wil maken voor breed publiek. Het werkt samen met instanties en particulieren. Aanbieders kunnen hier hun filosofische activiteit aanmelden. Mensen die samen met anderen willen filosoferen kunnen hier een activiteit naar keuze vinden of een oproep plaatsen. Alle informatie vind je op www.filosoferenindeventer.nl

Meer berichten