Foto: Gerreke van den Bosch

'Super geslaagd begin van Film op de Brink'

Door Gerreke van den Bosch

DEVENTER - Miriam Groenen coördinator van 'Film op de Brink, drukt zich uit in superlatieven als ze spreekt over de eerste filmavond uit een serie van drie.

"Het was fantastisch. We hadden zoveel geluk met het weer. De sfeer zat er goed in. Ik denk dat er zeker wel 1500 mensen op de Brink waren gisteravond. Wij zetten zelf altijd 500 stoelen klaar en laten ook veel ruimte voor het publiek om zelf hun stoelen mee te nemen en een eigen zitplek te creëren dat draagt bij aan de sfeer. Het is ieder jaar opnieuw leuk, iedere keer anders maar altijd leuk. We zijn nu bezig met de voorbereidingen voor vanavond, vrijdagavond 23 augustus, voor de film 'Le Grand Bain'. Uit ervaring weten we dat er nog meer mensen zullen komen dan de eerste avond. Het is een echte feel good film. Er wordt vanavond zeker veel gelachen op de Brink, dat is zeker!"

De organisatie verwacht zaterdagavond een topavond. ,,Dat is elk jaar zo. We houden bewust 500 plekken aan. Het is mooi om te zien hoe diverse partijen hun steentje bijdragen. Zo klappen de ondernemers aan de Brink de parasols in en staan alle stoelen richting het scherm. Ook de gemeente werkt mee en schakelt de verlichting uit op het moment dat de film begint. Na afloop gaat het weer aan, zodat alles opgeruimd kan worden. De film begint vanavond ook weer om kwart over negen en duurt twee uur, inclusief de pauze duurt het tot ongeveer kwart voor twaalf", rekent Groenen snel uit.

Ook vanavond zijn er weer veel vrijwilligers op de been, herkenbaar aan hun rode shirts. "En natuurlijk de medewerkers van de Openlucht Bioscoop. Zij zorgen voor het scherm en de projectie."

Vrijdag 23 augustus: Le Grand Bain, één van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar. Een groepje mannen van middelbare leeftijd stort zich op het synchroonzwemmen.

Zaterdag 24 augustus: Green Book. Deze roadmovie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en een concertpianist (Mahershala Ali). Zij zetten hun verschillen opzij om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Winnaar Oscar Beste Film.
Iedere avond start om 21:15 uur. Kom op tijd want de terrassen en de 500 stoelen op het plein zijn ieder jaar steeds sneller gevuld. Natuurlijk mag je ook weer je eigen stoeltje of kleedje meenemen.
Film op de Brink wordt al jaren georganiseerd door Filmhuis De Keizer.
In 2020 gaat het Filmhuis samen met Theater Bouwkunde verder onder de naam MIMIK in het nieuwe pand aan de IJssel.

Meer berichten