Foto: Dekoor / Hans Nijs fotograaf
Foto: Dekoor / Hans Nijs fotograaf

Nieuw tijdens Open Monumentendag: Korenlint Deventer

Deventer - Op zaterdag 14 september tijdens Open Monumentendag houdt Kunstcircuit Deventer samen met een groot aantal vrijwilligers voor de eerste keer Korenlint Deventer! 

Tijdens deze eerste editie zingen 12 koren in 12 monumenten. De koren laten in 3 optredens van 25 minuten horen wat zij in hun mars hebben en trekken door de binnenstad van het ene monument naar het andere. De koren en vocale ensembles zijn een mooie afspiegeling van brede palet aan koren dat in Deventer actief is: van klassiek tot pop, van harmony tot shanty, van klein tot groot. De optredens vinden plaats tussen 13.30 en 16.30 uur. Uiteraard is de toegang gratis.

Deelnemende koren zijn: Bouwkundekoor, Close Company, Dékoor, Doré Dubbelkwartet, d'Ieselsingers, Euterpe, Het Zeebanket, Perpetuum Mobile, Scola Dynamica, Vocal group Switched, Vocalis Dubbelkwartet en Vocalized.

Bent u op zoek naar een koor of gewoon geïnteresseerd in koormuziek? Kom dan kijken en luisteren! Kijk op www.kunstcircuit.nl voor programma.

Uiteraard zijn er naast de 12 monumenten waar de koren klinken, een groot aantal monumenten open tijdens Open Monumenten. Korenlint geeft een muzikale dimensie aan het landelijke thema Plekken van plezier.

Meer berichten