Het IJsseldal als bakermat van het Noord-Europese humanisme


Het IJsseldal als bakermat van het Noord-Europese humanisme

Deventer - Vanaf 23 september gaat de vierde reeks lezingen over geschiedenis van start. Dit zal plaatsvinden in De Fermerie op het Muggenplein 9 Deventer en is de opvolging van de na drie eerdere succesvolle lezingreeksen in het antiquariaat Das Gute ist Immer Da! Deze keer is het onderwerp: Het IJsseldal als bakermat van het Noord-Europese humanisme.

Sprekers uit Deventer e.o. die al naam hebben gemaakt met lezingen over andere historische onderwerpen zullen achtereenvolgens spreken over: Geert Groote (door Dick Faber, verbonden aan het Geert Groote Huis, op 23 september), Erasmus en Cusanus (door Jan Willem Arends, op 14 oktober), Adriaen Boeyens ofwel Paus Adrianus VI (door Gerben Hellinga, op 11 november), Jan Pieterszoon Sweelinck (door Leo Folgering, op 9 december), Simon Tyssot de Patot (door Dick Metselaar, op 13 januari) en Etty Hillesum (door Rita Bos, verbonden aan het Etty Hillesum Centrum, 10 feruari).

Binnenkomen vanaf 19.30 uur, begin van de lezing om 20 uur. Lezing, pauze en discussie tot 22 uur. Aan de bar is voor eigen gelegenheid een keur aan drankjes te verkrijgen. Toegang: 10 euro. Vriendelijk verzoek, u van tevoren even aan te melden (ghellinga50@gmail.com), maar spontaan binnenkomen kan ook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden