Garrelt Verhoeven speelgoedmuseum met bezoekster Maria Hofmeijer.
Garrelt Verhoeven speelgoedmuseum met bezoekster Maria Hofmeijer. (Foto: Auke Pluim)

Recordaantal bezoekers voor het Speelgoedmuseum in augustus

Deventer - Ondanks de warme weken leverde de zomermaand augustus een recordaantal van 4366 bezoekers op voor het Speelgoedmuseum.

Daarmee is het oude record van februari 2014 (4269) ruimschoots uit de boeken. De vakantieperiodes zijn traditioneel de beste maanden voor het Speelgoedmuseum, waar immers veel gezinnen en grootouders met kinderen op bezoek komen. De hele zomerperiode lag het aantal bezoekers al boven het gemiddelde, maar augustus springt daar dus nog bovenuit. De dreiging met sluiting in het kader van de nieuwe cultuurvisie van de stad heeft daar ongetwijfeld een rol in gespeeld. Het Speelgoedmuseum staat bij iedereen weer scherp op het netvlies.

"We hadden nog nooit zoveel bezoekers in één maand, terwijl het op sommige dagen bijna té warm was om naar het museum te gaan. Dit is een enorme opsteker voor ons museum en vooral ook voor onze medewerkers. Na maanden van acties voor het behoud van het Speelgoedmuseum beschouwen we dit als een ferme steun in de rug van de mensen voor wie we het allemaal doen", aldus directeur Garrelt Verhoeven.

Volgens Verhoeven is de grens van het bezoekersaantal nog lang niet bereikt. "Dit museum heeft een enorm potentieel, maar de huidige voorzieningen zijn niet toereikend voor een verdere groei van het publiek. Vooral op piekdagen zitten we echt aan de grens van wat er in dit gebouw momenteel mogelijk is. We beschouwen dit succes als een bevestiging van het bestaansrecht van een permanent Speelgoedmuseum in Deventer".

Museumorganisatie Deventer Verhaal heeft in de zomerperiode hard gewerkt aan de door de gemeenteraad gevraagde uitwerking van mogelijke toekomstscenario's voor het Speelgoedmuseum. In oktober moet een definitieve keuze worden gemaakt voor voortzetting van het museum op de huidige locatie, een voortbestaan van de speelgoedcollectie als programma van exposities op wisselende locaties, of verhuizing naar een nieuwe locatie aan de Brink.

Het Speelgoedmuseum is geopend van di. t/m zo. 11.00 - 17.00 uur. www.speelgoedmuseumdeventer.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden