Jeugd Natuurclub Nationaal Park De sallandse Heuvelrug

Deventer - Begin september start het nieuwe seizoen van de JeugdNatuurClub in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Dit seizoen is er iedere maand, van september t/m juni, een clubmiddag op woensdagmiddag, waarbij de kinderen allerlei leuke activiteiten gaan doen rondom het thema natuur. De data zijn 11 september, 9 oktober, 13 november, 11 december, 8 januari, 12 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei, 10 juni. De kinderen komen alles te weten over planeten, bomen, paddenstoelen, uilen en nog veel meer. De clubmiddagen bevatten leuke spelelementen en doe-opdrachten, zodat de kinderen op een speelse manier worden ondergedompeld in de natuur. Ze pluizen braakballen uit, gaan buiten op zoek naar pootafdrukken van wilde dieren en reizen terug in de tijd van mammoeten en gletsjers… Voor elke activiteit dienen ouders hun kind even aan te melden.

Kinderen die interesse hebben om zich bij deze natuurclub aan te sluiten, zijn van harte welkom op de eerste clubmiddag op woensdag 13 september, van 14:30 – 16:30 uur bij de Sterrenwacht Hellendoorn (in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal). Tijdens deze middag komen kinderen erachter of je naar een andere planeet kunt reizen en of je daar kunt leven. De natuurclub is voor kinderen van groep 5 t/m 8 uit de wijde omgeving. Ouders betalen voor hun kind € 3,50 per clubmiddag, maar met een 'strippenkaart' kost het €2,50 per middag. Informatie en aanmelden kan via l.m.de.haan@ivn.nl. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom!

De Jeugdnatuurclub is een initiatief van IVN. De activiteiten worden gezamenlijk ingevuld door IVN afdeling Hellendoorn/Nijverdal, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Sterrenwacht Hellendoorn en Natuurmuseum Holterberg. Meer informatie is te vinden op https://jeugdnatuurclubdesallandseheuvelrug.nl/.

Meer berichten