Twellose Silke Schoenaker strijdt om titel Landelijke Ambassadeur mbo 2019

Twello - De 19-jarige Silke Schoenaker studeert bloem & styling aan het Zone.college in Zwolle. Ze is een van de 42 studenten die vanaf september kans maakt om tot landelijk ambassadeur van het mbo benoemd te worden.

Silke is gekozen als ambassadeur van Zone.college vanwege haar grote talent, gedrevenheid in haar vak en doorzettingsvermogen. Ze geeft zich altijd 200% en is ontzettend sociaal. Silke grijpt iedere uitdaging aan en dat resulteert in mooie (internationale) ervaringen. Volgens haar trotse docenten is ze in alle opzichten een aanwinst voor het vak.

De komende maanden strijden in totaal 42 studenten uit het hele land om de felbegeerde titel Landelijke Ambassadeur mbo 2019. De 42 zijn afkomstig uit en verdeeld in drie regio's: Noord, Midden en Zuid. In drie challenges laten ze zien wat ze in huis hebben. Ze worden op de voet gevolgd door een cameraploeg. Kijkers kunnen hen volgen via het YouTube-kanaal van Dit is mbo. Een professionele jury beoordeelt de kandidaten op hun oplossend vermogen, communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten. De online serie levert uiteindelijk drie finalisten op die tijdens het ambassadeursgala op de Dag van het mbo op 18 november live met elkaar strijden om de titel Landelijke ambassadeur mbo 2019. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

Maandag 9 september is Silke aanwezig bij de nationale opening van het mbo jaar. Samen met Hans de Boer, minister van Engelshoven, wethouder Klaas Verschuure, kickbokser Rico Verhoeven en de andere 41 ambassadeurs opent zij het mbo-jaar 2019-2020. Dit is tevens de start van de verkiezing Landelijke Ambassadeur mbo 2019.

De komende maanden is Silke te volgen via het YouTube-kanaal Dit is mbo en de social media kanalen van Zone.college.

Meer berichten