Rory Turubassa en zijn vriendin Kelly Beukers willen leerlingen van hun dans- en zangschool een eigen uitstraling geven. (foto: Auke Pluim)
Rory Turubassa en zijn vriendin Kelly Beukers willen leerlingen van hun dans- en zangschool een eigen uitstraling geven. (foto: Auke Pluim) (Foto: Auke Pluim)

Andere vibes in lessen 'All The Above'

DEVENTER - ,,Voor mij persoonlijk is dansen een uitlaatklep", vertelt Rory Turubassa (27), de eigenaar van dans- en zangschool All The Above. ,,Ik ben nooit echt een prater geweest. Maar mijn gevoelens kan ik wel kwijt in bewegen. Dansen is voor mij een fijne manier om aan sport te doen. Als je niet goed bent met woorden, los je dat op met zingen of in een dans."

Door Rudy Brouwer

,,Bij andere dansscholen in Deventer waar ik zelf les heb gegeven voordat ik voor mezelf begon, merkte ik dat sommige docenten dachten: nou, laat ik zo'n les maar even één uurtje per week geven en verder doe ik niks met dansen. Onze docenten zijn 24/7 met dansen bezig. Voor hun is dat meer een lifestyle; dat merk je dan echt. Als je dát kan overbrengen op je leerlingen, dan geeft dat hele andere vibes als je in de les staat."

Uitstraling

Het ledental liep afgelopen seizoen in het zaaltje bij KindCentrum Borgele snel op tot boven de 200. ,,We merkten dat we echt wel toe waren aan een nieuwe eigen locatie", zegt Rory. ,,Hier op Winkelcentrum Keizerslanden kunnen we deze plek van 300m2 nu echt éigen maken. We hebben best een heel erg grote familieband met al onze leerlingen en hier kunnen we ze echt zo'n uitstraling en thuisgevoel geven als ze bij ons op de dansvloer staan. Alle leerlingen krijgen weer de aandacht die ze verdienen."

Ruimte

,,Voor mij was de opening fantastisch, vorige week", geniet Rory Turubassa. ,,Op de avond ervoor hadden we nog wat plekjes met verf aangestipt en de laatste stukken laminaat gelegd. Er was ruim driehonderd man over de vloer. Voorlopig kunnen we op deze locatie wel even vooruit. We hebben hier veel meer ruimte en tijd om van alles te gaan doen: kinderfeestjes, workshops, evenementen, zang en dans samen brengen, zaalverhuur. We kunnen nu zelfs in het weekeinde lessen geven! Wij zitten vooral in de urban scene: hiphop, breakdance. De wat stoerdere varianten van dansen. Over tien jaar wil ik de grootste dansschool zijn van Deventer, met ook meerdere vestigingen in het land."

Op de nieuwe locatie aan het Karel de Groteplein 23 in Deventer wil dans- en zangschool All The Above (ATA) iedereen met passie voor dansen en/of zingen een podium geven om die hobby met hartstocht uit te voeren. ,,Bij ATA staat de relatie tussen mensen centraal", legt eigenaar Rory Turubassa uit. ,,Of je nou leerling bent of docent. Wij richten ons op de zorg voor goede verhoudingen en kunnen daarom wel stellen dat er bij onze dans- en zangschool een heuse familiecultuur heerst!" Meer info: www.alltheabove.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden