Middenvelder Elmo Lieftink (rechts) tekent onder toeziend oog van technisch manager Paul Bosvelt (links) zijn contract bij Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)
Middenvelder Elmo Lieftink (rechts) tekent onder toeziend oog van technisch manager Paul Bosvelt (links) zijn contract bij Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman) (Foto: )

Bosvelt en Kroes blikken terug op drukke transferzomer

Deventer - Vorige week kwam de transferperiode ten einde. Het was een drukke transferzomer voor alle Nederlandse voetbalclubs. Ook bij Go Ahead Eagles vonden de nodige mutaties plaats.

Alex Kroes (financieel) en Paul Bosvelt (technisch) blikken aan de hand van een aantal vragen van supporters terug op de transferperiode aan de Vetkampstraat.

Is het spelersbudget hoger of lager dan vorig jaar?
Kroes: "Het spelersbudget is gelijk aan vorig jaar, beide om en nabij de 1,55 miljoen euro. Dit jaar gaan de uitgaven naar alle waarschijnlijkheid iets over dat bedrag heen, door het opvangen van de blessure van Wout Droste. Dat je daar een vervanger voor moet halen, neem je van tevoren niet in de begroting mee."

Waarom lukt het niet om het niveauverschil tussen thuis- en uitduels te verkleinen?
Bosvelt: "Vorig jaar hebben we met acht uitoverwinningen een goed uitseizoen gedraaid, maar er zijn inderdaad genoeg seizoenen waarin er een te groot verschil zat tussen thuis- en uitwedstrijden. Ik denk dat allerlei factoren hierin een rol spelen. De grootste is en blijft het thuisvoordeel. In eigen huis ken je het stadion, de ambiance, het veld. Bij dat laatste speelt ook nog eens mee dat je uit vaak op een compleet andere ondergrond speelt: kunstgras. Ik denk dat we daar teveel moeite mee hebben. Hierboven de verklaring die ik kan geven voor het verschil. Maar, het belangrijkste: het verschil moet kleiner worden."

Welke doelstelling heeft Go Ahead Eagles dit seizoen?
Bosvelt: "Onze doelstelling is het behalen van de Play-Offs. Dat we wisselvallig begonnen zijn hoort ook deels bij een team in opbouw, dat daarnaast te maken heeft gekregen met blessures van dragende krachten. Dat is geen excuus, maar wel een feit. Toen we bezig gingen met de selectie voor dit seizoen, hebben we vanaf het begin gezegd: in de verdediging kiezen we voor stabiliteit. Vorig seizoen kregen we 57 doelpunten tegen, dat is eigenlijk teveel als je mee wilt doen in de top-8. Helaas kregen we al in de voorbereiding te maken met blessures van de ervaren jongens in de achterhoede, namelijk de langdurige blessures van Jeroen Veldmate en Droste. Ik denk dat we met het aantrekken van Elso Brito en Jenthe Mertens adequaat hebben gehandeld om de verdediging te versterken aan het einde van het transferwindow. Maar zoals gezegd is het team ook nog in opbouw. Vorig jaar startten we natuurlijk geweldig, maar namen de resultaten na de winterstop af. Een normalere curve is andersom, zeker als je de nodige nieuwe spelers inpast. We hopen dat dit team kan rekenen op een beetje geduld en vooral veel steun van de achterban. Dat bespoedigt die opbouw."

Meer berichten