Aandacht voor Wereld Alzheimer Dag in Deventer met inspirerende inloopmiddag

Deventer - Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Overal ter wereld wordt er die dag extra aandacht besteed aan dementie. In Deventer wordt in De Bibliotheek op vrijdag 20 september een inspirerende inloopmiddag georganiseerd. Het beloofd een onvergetelijke middag te worden vol informatie en beleving.

In 2018 zijn er ruim 1500 Deventenaren die lijden aan vorm van dementie. Dementie is een hersenaandoening waarbij iemand langzaam maar zeker volledig afhankelijk wordt van de zorg van anderen. De belangrijkste, en meest bekende oorzaak is de ziekte van Alzheimer. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie in de gemeente Deventer gaat toe nemen tot 3.400 mensen in 2050.

Toekomst

In de toekomst komen we steeds meer mensen tegen die lijden aan een vorm van dementie. Deze mensen maak deel uit van onze maatschappij. Hoe gaan we hier samen mee om? Tijdens de Wereld Alzheimer Dag wordt hier uitgebreid aandacht voor gevraagd. Nederland telt op dit moment ruim 280.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking neemt het aantal mensen met een vorm van dementie snel toe.

Alzheimer Nederland helpt

Stichting Alzheimer Nederland helpt dementerende mensen en hun familie te leven met dementie. Met voorlichting en hulp aan patiënten, familie en directe verzorgers. Alzheimer Nederland streeft er naar om met vrijwilligers een ontmoetingsplek te organiseren voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere belangstellenden. Een plek waar we praten over dementie, ervaringen delen en informatie geven over de mogelijkheden voor hulp. Het is er informeel en gemoedelijk. Het is eigenlijk net een gewoon café. In Deventer organiseren we dit vier maal per jaar in het Hof van Colmschate.

Uitnodiging: onvergetelijk inloopmiddag over dementie

In Deventer vragen we op 20 september 2019 aandacht voor dementie. Door een inspirerende inloopmiddag vol met informatie en beleving te organiseren in de Bibliotheek op de Stromarkt 18. Het programma voor deze middag is te vinden op de website van de Bibliotheek.

Samen met de gemeente Deventer, de Bibliotheek, Samen gezond in Deventer, Carinova, Zorggroep Solis, Impluz, Home Instead en de VVV is er een bewogen programma georganiseerd waar iedereen van harte welkom is.

Meer berichten