Camerata Deventer
Camerata Deventer (Foto: Camerata Deventer)

Concert 'In en uit Europa'

Deventer - Kamerkoor Camerata Deventer en dirigent Gerard Keilholtz hebben zich voor hun volgende concert laten inspireren door de Brexit. Niet zozeer door de wanorde en valse klanken die in dat proces te horen zijn. Maar door het zoeken van een balans tussen eigenheid en harmonie. Dat moet af en toe een beetje wringen en botsen... en muziek wordt daar mooier en spannender van.

In dit programma vertolkt het koor, soms begeleid op de piano door Corien Baan - Oosterveen, liederen van veertien verschillende componisten, uit tien Europese landen en over een periode van vijf eeuwen. Het accent ligt daarbij op werken uit de vijftiende en zestiende eeuw en uit de negentiende en twintigste eeuw. Muziek van grote namen uit de Europese muziekgeschiedenis als Palestrina, Josquin en Hindemith en van componisten die hun kunst inzetten als wapen in de strijd om onafhankelijkheid, zoals Sibelius en Dvorák.

U bent uitgenodigd om samen met Camerata Deventer te genieten van het muzikaal krachtenspel van een beweging 'In en uit Europa'.

Het concert 'In en uit Europa' is op vrijdag 20 september om 20.00 uur in het Pennickshuis aan de Brink 89 in Deventer. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.camerata-deventer.nl en via 085-8770376.

Meer berichten