Deventerse schrijfster Carlie van Tongeren tekent boekcontract
Deventerse schrijfster Carlie van Tongeren tekent boekcontract (Foto: Blossom Books)

Nieuw Young Adult-boek van Deventerse schrijfster

Deventer - Van de Deventerse schrijfster Carlie van Tongeren verschijnt op 26 september het nieuwste Young Adult-boek 'Het meisjesmanifest' bij uitgeverij Blossom Books.

'Het meisjesmanifest' is het tweede jeugdboek van Carlie van Tongeren, die eerder 'Heerestraat & Rozenlaan' schreef. Ze baseerde 'Het meisjesmanifest' op de ervaringen van Milou Deelen, die een video maakte over sluthshaming bij de Groningse studentenvereniging Vindicat.

Als Tess na de vakantie terug op school komt, staat ze opeens bekend als de Slet van de Zomer. Er wordt een Slettenlied gemaakt en iedereen heeft opeens een mening over haar. Maar Tess laat dit niet zomaar over zich heen gaan: ze maakt een filmpje, gaat de discussie aan en vecht terug. Haar vriendinnen Kati en Sara staan klaar om haar te helpen, maar hebben daarnaast zelf ook genoeg om zich druk over te maken. Sara heeft Het Jaar Zonder Jongens, waar ze eigenlijk niets over kwijt wil. Niets. Toch? En Kati probeert haar eigen weg te vinden, maar dat is nog niet zo makkelijk als iedereen (je ouders, je vriendinnen, zijzelf) daar een mening over heeft.

Haar vorige Young Adult-roman 'Heerestraat & Rozenlaan' werd gekozen tot 1 van de 10 campagnetitels van Het Jonge Jury Boekgenootschap, maar won helaas niet. Eerder schreef Carlie van Tongeren chicklits, doktersromans en diverse korte verhalen, en zij werkt tevens als redacteur en ghostwriter voor non-fictieboeken. Ze is geboren en opgegroeid in Deventer en na vele jaren in Utrecht te hebben gewoond, woont zij sinds 2018 weer in Deventer met haar gezin.

Meer berichten