uitreiking cheque
uitreiking cheque (Foto: Evert van de Weg)

Deventer Lions doneren 6000 euro voor aanschaf van 3 AED's

Deventer - Binnenkort zullen er op strategische plekken in Deventer 3 AED’s (=Automatische Externe Defibrilators) bij komen.

Door Evert van de Weg

Vrijdagmiddag 13 september nam Geert Kollen, voorzitter van de Stichting AED-Deventer, in het clubhuis van de Sallandsche Golfclub in Diepenveen een cheque van 6000 Euro in ontvangst van de heer Gijs Hoefsloot, vertegenwoordiger van de Lions Club Deventer en de Lions Club Deventer Zuid. Gijs Hoefsloot lichtte kort toe dat de twee Deventer Lions Clubs samen tot de conclusie waren gekomen dat de opbrengst van de gezamenlijke golfdag welbesteed zou zijn aan de aanschaf van meer AED’s op straat.

Gijs Hoefsloot: ,,De AED’s die er nu in Deventer zijn hangen meestal in gebouwen, terwijl de aanwezigheid buiten op straat levensreddend kan zijn. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat onze donatie met dit doel op de goede plek terecht komt.’’

Geert Kollen bedankte enthousiast voor de cheque, waarmee 3 AED’s inclusief onderhoudscontract aangeschaft zullen worden. Geert Kollen: ,,De aanschaf van meer AED’s voor buiten is zeker niet overbodig. Ik ben zelf 5 keer gereanimeerd en ik weet als geen ander dat elke minuut telt. De reanimatie moet binnen 4 minuten na de hartaanval beginnen, anders worden de risico’s op blijvende schade snel veel groter. Om ze te laten opvallen laten wij de AED’s in een felrode kleur uitvoeren.’’

Om nog meer AED’s te kunnen aanschaffen zal Geert Kollen op maandag 16 september beginnen een afstand van 125 kilometer in 3 dagen door Overijssel en Gelderland in zijn rolstoel af te leggen. Hij wil op die sportieve manier mensen enthousiasmeren nog meer geld voor AED’s bij elkaar te brengen.

Na de uitreiking van de cheque kon Gijs Hoefsloot de winnaars van de geslaagde golfdag bekend maken en hen de welverdiende prijzen uitreiken. Het team van 1618 Vastgoed sleepte de eerste prijs in de wacht, het team van Paeremes Partners ging er met de tweede prijs van door en het Grotius team pakte de derde prijs. Een mooi resultaat voor een echt goed doel!

Meer berichten