Kinderterras op Steenworpfestival

Deventer - Mondhygiëne Praktijk Deventer liet op het kinderterras van het Steenworpfestival ouders en kinderen kennismaken met een tandvriendelijke menukaart. 

Ze konden kiezen uit watertjes op smaak gemaakt met citroen of frambozen en aardbeien IJsthee, gemaakt van "gewone" aardbeienthee.  Ook waren er: puntjes meloen(zoentje van een meloentje), wraps met kaas en salami(pizza plakjes), kaas worst komkommer op een smiley prikkertje(glimlach op een stokje) en een bakje reepjes rauwkost met dip(hippe dip). 

,,Terwijl de kinderen hun ouders en klasgenootjes bediende op het terras konden wij met ouders in gesprek over het feit dat veel kinderen niet bij de mondzorg professional komen. Het was een mooi moment om ouders duidelijk te maken dat zij met hun kinderen van 0-18 naar de mondhygiënist kunnen komen voor alles wat met preventie te maken heeft en dat dit bekostigd wordt vanuit de basisverzekering. De mondhygiënist is "de" preventie specialist", zo laten de medewerkers Ellen Stegeman en Saskia Klein Velderman.

Men kan bij de praktijk terecht voor voedingsadvies en vragen over alles wat met mondverzorging te maken heeft.  Van het doorbreken van de eerste tandjes tot aan de puber die een beugel krijgt. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden