Tanja Hogenberg roept iedereen op om  zich in te schrijven voor de challenge en het festival.
Tanja Hogenberg roept iedereen op om zich in te schrijven voor de challenge en het festival. (Foto: )

Helden sporten op parcours Meadow ; Buddy Challenge met workouts

Deventer - Deventenaren komen zondag 29 september in actie tegen de slopende Kinderziekte Batten. Op het Deventer Stadsstrand kun je meedoen aan de Buddy Challenge met verschillende workouts, challenges en andere sportieve uitdagingen.

Door Gerreke van den Bosch

,,Je kunt deelnemen met je vaste sportmaatje, oma, kind of wie je maar wilt. Ook jonge kinderen en mensen met een beperking kunnen op het Helden-parcours laten zien wat ze kunnen", vertelt initiatiefneemster Tanja Hogenberg van trainingsstudio FRIS.

,,Dat staat voor functioneel, resultaatgericht, interactief en samen. Ondertussen trainen een aantal deelnemers van de challenge al fanatiek in de studio. Het is leuk om te zien hoe enthousiast iedereen is. Ook mensen die niet meedoen willen graag mee helpen omdat ze het goede doel willen steunen. Op dit moment zijn er ongeveer 60 kinderen in Nederland met Batten. Zij krijgen na hun vijfde levensjaar uitvalverschijnselen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie. Tussen het 15e en 25e levensjaar volgt onvermijdelijk het overlijden. Wij willen er alles aan doen om hun toekomst een stukje zorgelozer te maken!"

Koos en Evelien Janssen van Meadow op het Deventer Stadsstrand willen meer aandacht voor de slopende kinderziekte Batten. ,,Wij willen ons horecabedrijf als podium gebruiken om dit jaar het streefbedrag van 50.000 euro op te halen", aldus de beide ambassadeurs. Tanja vertelt enthousiast over de opzet. ,,Ik had het idee voor een sportieve dag met een competitie element. Toen ik in contact kwam met Koos besloten we om het te koppelen aan Beat Batten. Zo werd iets kleins een heel festival. Er komen foodtrucks, Eaglesspelers en zelfs de brandweer is van de partij. We hebben op dit moment 104 deelnemers die zes korte work-outs gaan doen. Hierbij gaat het om de tijd en de punten natuurlijk. Mensen kunnen elkaar daarbij ondersteunen. Het thema is niet voor niets 'Samen kom je verder dan alleen'. Inmiddels is er al 30.000 euro binnengehaald. "

Je kunt je als team (maximaal 2 personen) inschrijven voor de Deventer Buddy Challenge. Deelname kost 25 euro per team. Elk team ontvangt 2 toffe teamshirts en na afloop ook nog eens een leuke goodiebag.

De Buddy Challenge zit vol workshops, clinics en natuurlijk de nodige sportieve uitdagingen. Het complete programma vind je op:
www.buddychallenge.nl

Meer berichten