Sam Beukema in actie namens Go Ahead Eagles. De 20-jarige verdediger eist altijd de muziekbox op tijdens de wedstrijden. (Foto: Erik Pasman)
Sam Beukema in actie namens Go Ahead Eagles. De 20-jarige verdediger eist altijd de muziekbox op tijdens de wedstrijden. (Foto: Erik Pasman) (Foto: )

Sam Beukema: 'In de kleedkamer eis ik bijna altijd de muziekbox op'

Deventer - In 2017 maakte Sam Beukema zijn debuut in het eerste elftal van Go Ahead Eagles. De twintigjarige Beukema is geboren in Deventer en loopt al heel wat jaartjes rond aan de Vetkampstraat.

Door: Bas Gotink

Maar wie is Sam Beukema? Aan de hand van vijf vragen gaat Beukema in op wat hem op en naast het voetbalveld bezighoudt. Hij vertelt onder meer over zijn karakter en de muziek in de kleedkamer.

Hoe ben je bij Go Ahead Eagles terechtgekomen?
"Op mijn zesde begon ik met voetballen bij Diepenveen, waar ik tot de E1 bleef. Vervolgens haalde Go Ahead Eagles mij op, waarna ik even later de overstap maakte naar 'locatie Hengelo' van de gezamenlijke jeugdopleiding met Heracles en FC Twente. Daar heb ik twee jaar gevoetbald. Toen de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles weer zelfstandig werd opgezet, stroomde ik binnen in de B1 en kwam ik via de A1 bij de beloften. Al snel, sneller dan verwacht, werd ik overgeheveld naar het eerste team."

Hoe zou je jezelf omschrijven?
"In het veld stel ik me vaak op als een leider. Ik zet graag mensen neer en ik denk dat coaching ook één van mijn sterkste punten is. Buiten het veld sta ik niet zozeer op de voorgrond. Ik kijk meestal eerst een beetje de kat uit de boom, maar als er echt iets moet gebeuren, dan kan ik wel het initiatief nemen. Verder kan ik het met bijna iedereen wel goed vinden, dat vind ik ook een redelijk goede eigenschap."

Er hebben veel mutaties plaatsgevonden deze zomer op de club. Jullie hebben veel nieuwe spelers, hoe bevalt dat?
"Deze nieuwe groep bevalt me erg goed. Het mooie aan deze spelersgroep is dat iedereen goed met elkaar overweg kan, er zijn bijvoorbeeld geen groepjes binnen de selectie. We vangen de nieuwe jongens op en ik merk dat de verstandhouding binnen de groep erg goed is. In het veld durft iedereen zijn verantwoordelijkheid te nemen en ik denk dat dit de kracht is van dit team."

Vorig seizoen verliep teleurstellend voor je. Dit seizoen krijg je meer speelminuten.
Afgelopen seizoen heb ik helaas geen minuten gemaakt en ben toen misschien door de meesten afgeschreven. Maar ik had zoiets van: 'Weet je Sam, je moet niet zomaar opgeven en je niet laten kennen.' Ik heb het volste vertrouwen in mezelf gehouden en zal er dit jaar altijd staan als ik er moet staan.

Tot slot: jij bent degene die voor de muziek zorgt in de kleedkamer?
"Ik luister veel muziek, ja! In de kleedkamer eis ik bijna altijd de muziekbox op en gooi ik mijn eigen muziek erin. Ik zorg er wel altijd voor dat ik iedereen te vriend houd met de muziek. Zo kan ik Nederlandse hiphop draaien, maar van nummers van André Hazes kan ik ook genieten.''

Meer berichten