Kraanwaterdag op ICB WereldWijzer

Deventer - Alle groepen van ICB WereldWijzer doen mee met landelijke Kraanwaterdag op woensdag 25 september a.s.

Ruim 65% van de Nederlandse basisschoolleerlingen krijgt zoet drinken mee naar school. Omdat kraanwater ontzettend lekker én gezond is doet onze school op woensdag 25 september mee met Kraanwaterdag. Op deze dag drinken de kinderen alleen water uit de kraan.

In de les besteden we aandacht aan kraanwater. We doen bijvoorbeeld een watersmaaktekst waarbij we verschillende watersmaakjes proeven. Na de les krijgen alle kinderen van groep 5 t/m 8 een thuiswerkblad mee naar huis met leuke opdrachten, puzzels en weetjes over water. Zo kunnen de kinderen ook thuis experimenteren met verschillende watersmaakjes en ontdekken dat kraanwater lekker, gezond en duurzaam is.

Om er een geslaagde Kraanwaterdag van te maken vragen we de ouders van ICBWereldWijzer op 25 september hun kind(eren) geen zoete (zuivel)drankjes mee te geven, maar een beker of bidon zodat de kinderen deze op school kan vullen met water uit de kraan.

Onze school heeft een gastles gewonnen; een waterexpert van Vitens komt de kinderen van groep 6 meer over water vertellen.

Meer berichten