Désirée (Dutchess of the Sea) en Babs, leerling van de Montessori van Lithstraat
Désirée (Dutchess of the Sea) en Babs, leerling van de Montessori van Lithstraat (Foto: Ilona Hendriks)

Verbaasd over de hoeveelheid zooi

Deventer - Het vrouwen van roeiteam Dutchess of the Sea gaan volgend jaar de Atlantische oceaan over roeien en dat doen zij voor twee goede doelen waaronder de Plastic Soup Foundation. Ze willen niet alleen maar geld inzamelen, maar ook echt zelf een bijdrage leveren en betrokkenheid creëren. Vandaag deden ze dat in Deventer, samen met leerlingen van basisscholen.

“We hebben een actie op touw gezet om zwerfafval op te ruimen samen met leerlingen van Montessorischool van Lithstraat en De Kleine Planeet. Dit alles voorafgaand aan de World Cleanup Day (21.09.2019) georganiseerd door de Plastic Soup Foundation.

Gehuld in hesjes en voorzien van grijpers, zakken en handschoenen, hebben we in de buurt rondom de school en in het Nieuwe Plantsoen afval geruimd. Er lag genoeg.

De kinderen waren enthousiast bezig en zien met eigen ogen het belang van zorgen voor minder plastic afval en het gescheiden afval inzamelen: als we zorgen voor een schoner milieu, dan gaan er minder dieren dood.”

De bovenbouwgroepen wisselden elkaar af en we zijn de hele ochtend bezig geweest. Het resultaat is een berg afval. Bovenbouwstagiaire Annabeth Hartmann: “Ik verbaas me enorm over de hoeveelheid zooi!”

Het verzamelde afval werd opgehaald door de Deventer Schoonfamilie, die ook de hesjes, grijpers en afvalzakken ter beschikking heeft gesteld.

Babs (leerling): “Mensen hebben het gewoon niet door, dat je maar dingen van je afgooit en daarom staan wij nu met de hele klas op te ruimen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden