Symposium TROOST in de Lebuïnuskerk

Deventer - Op 15 oktober van 18.30 tot 21.30 uur staat de Lebuïnuskerk in het teken van Troost. 
Troost als je hoort dat je niet meer beter wordt. Troost wanneer je machteloos moet toezien hoe je partner, je kind, je vriend(in), je naaste steeds zieker wordt, troost om dat wat er niet meer is,…

Volgens Wies Wagenaar, coördinator Netwerk Palliatieve Zorg , is troost van alledag. Van het troosten van een kind dat is gevallen tot iemand die zomaar een arm om je heen slaat. Maar ook poëzie, muziek, elkaar mogen voelen of aanraken is troost of troostgevend.

Sander de Hosson is longarts uit Assen, schrijft diverse blogs en bracht vorig jaar het boek Slotcouplet uit. De Hosson is een begenadigd spreker en weet mensen mee te nemen naar zijn werk, naar zijn ervaringen met troost. Hij laat door middel van verhalen zien hoe troost verschillende vormen kan aannemen en hoe wij zelf een instrument zijn om troost te geven maar ook om troost te ontvangen. Karin Brouwer, zangeres uit Deventer, laat de deelnemers voelen hoe muziek troostend kan zijn. Zij zal een aantal liederen ten gehore brengen en wordt begeleid op de vleugel.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt staan diverse standhouders. Zij zullen uiting geven aan het thema 'Troost'. Zo kunt u de troostzakdoeken bekijken die door leden van de Lebuïnuskerk zijn gemaakt, troostbrood proeven en bestellen dat de bakkerij van Parabool speciaal heeft ontwikkeld, en meer te weten komen over het Centrum voor Levensvragen of de troostwandelingen die in Deventer worden georganiseerd.

Jaarthema

De organisaties, aangesloten bij het Netwerk Palliatieve Zorg Salland, en de stadshartkerken, bibliotheek Deventer, vrijwilligersorganisatie Humanitas en Monuta Wilco Leukenhaus sloegen de handen ineen om het thema 'Troost' in 2019 op verschillende manieren te belichten.

Het symposium staat open voor iedereen die meer wil weten over dit thema.

Dinsdag 15 oktober 2019

18.30 uur – 21.30 uur

Kosten: € 10,- p.p. contant te voldoen

Aanmelden bij: npzsalland@dz.nl

Meer berichten