'Die Winterreise' omlijst door een nieuw sprookje

Deventer - De in Amsterdam woonachtige sopraan Mattanja van den Bos zingt én speelt 'Die Winterreise' van Franz Schubert. Dat is uniek, want gewoonlijk worden deze liederen uitgevoerd door twéé personen: een mannelijke zanger en een pianist. Zij neemt het publiek mee op een intieme muzikale reis langs 24 liederen van Franz Schubert op gedichten van Wilhelm Müller over schoonheid, verdriet en loutering omlijst door een nieuw sprookje.

Zang en piano: Mattanja van den Bos, sprookje en voordracht: Anna Backerra. De voorstelling is zondag 10 november om 15 uur bij De Hereeniging, Grote Poot 2.

De uitvoering wordt gecombineerd met Anna Backerra's sprookje 'De draailier in de sneeuw' in twee delen, dat dit winterse verhaal spiegelt. Ze is componist en sprookjesschrijver, bekend van de Fresh Notes projecten in Deventer. Ook zal ze vóór elk lied Mattanja's beknopte vertaling van het gedicht voordragen, zodat iedereen de winterse reis kan volgen.

De combinatie van 'Die Winterreise' met het sprookje en de vertaling maakt de muziek toegankelijk voor iedereen vanaf 8 jaar.

Toegang: € 10,- (kinderen van 8 t/m 12 jaar onder begeleiding gratis, jongeren t/m 18 jaar € 5,-)

Aanvang: 15.00u (zaal open om 14.30u)

Tijdsduur: ongeveer 2 x 45 minuten, met pauze

Adres: De Hereeniging, Grote Poot 2, 7411 KE Deventer

Reserveren: tot 9 november op info.freshnotes@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden