(foto Jeroen Helle)
(foto Jeroen Helle)

Twee bijzondere muziektheaterproducties van Kameroperahuis in Deventer

Deventer -  In het weekend van 12 en 13 oktober zie je in Deventer twee verschillende voorstellingen van Kameroperahuis, productiehuis voor muziektheater.

Op zaterdagavond staat 'The Art of Walking' in Theater Bouwkunde. De jongerenvoorstelling 'Storm in mijn hoofd', een samenwerking met Het Theaterschip, gaat zondagmiddag in première in het Huis voor de Amateurkunst. Wie beide voorstellingen op één dag wil zien, kan de try-out van 'Storm in mijn hoofd' op zaterdagmiddag bezoeken.

'Storm in mijn hoofd' is een vrije en rauwe bewerking van F. Bordewijks roman 'Bint'. We zien klas 4D, weggestopt in de kelder van de school. De klas wordt met harde hand geregeerd. Afwijkend gedrag of afwijkende meningen worden niet getolereerd. Met tekst, slagwerk en urban dance krijgt de klas een eigen vorm en stem. Klas en docent gaan de machtsstrijd aan. De voorstelling neemt je mee in deze strijd tussen chaos versus tucht en eigenheid versus discipline.

De jongerenvoorstelling 'Storm in mijn hoofd' is onderdeel van 'De Proeftuin: Talent in Ontwikkeling': een cultuureducatietraject voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs in de provincies Overijssel en Gelderland. Een unieke samenwerking: muziektheatermakers van Kameroperahuis en jonge makers en spelers van Het Theaterschip werken samen met getalenteerde jongeren uit Overijssel en Gelderland aan de voorstelling. De try-out en première zijn voor iedereen toegankelijk. De overige voorstellingen worden gespeeld voor middelbare scholieren (14+).

Speeldatum: Zaterdag 12 oktober om 16.00 uur (try-out) en zondag 13 oktober om 15.00 uur (première) in Huis voor de Amateurkunst. Kaarten zijn te koop via theaterschip.nl.


Een ode aan onze benen in 'The Art of Walking'

In 'The Art of Walking', het regiedebuut van Tim Hammer bij Kameroperahuis, komen uit hout gesneden benen met behulp van drie spelers tot leven. Begeleid door een taiko, een grote Japanse drum, brengen zij een muzikale ode aan onze benen. Het lopen – van slenter tot mars – bepaalt de maat waarop de benen worden bespeeld. Een speels ritueel op Japanse leest, waarin de tijd even stilstaat.

De productie, een samenwerking met De Nieuwe Oost, is onderdeel van het talentontwikkelingstraject van Tim Hammer bij Kameroperahuis en Ulrike Quade Company. Binnen dit traject – mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makers-subsidie van Fonds Podiumkunsten – onderzoekt Tim een vernieuwende vorm van muzikaal objectentheater, met de Japanse cultuur en hun poppenspeltraditie als inspiratie.

Speeldatum: Zaterdag 12 oktober om 20.30 uur in Theater Bouwkunde. Kaarten zijn te koop via theaterbouwkunde.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden