Pop Up Foto Shop brengt creatieve invulling leegstand Deventer binnenstad

Deventer - De leegstand van (winkel)panden is al jaren een landelijk onderwerp van gesprek. Wie door de winkelgebieden van Deventer loopt, ziet dat óók onze stad hierdoor getroffen is. Het ouderwetse 'winkelen' wordt steeds vaker online gedaan waardoor de fysieke locaties telkens vaker leeg komen te staan.  Een creatief initiatief om dit in te vullen is Pop Up Foto Shop.

Ondernemer Marcel de Graaf, fotograaf, zag de ontwikkelingen in zijn binnenstad en ontwikkelde een nieuw concept. "Al ruim 12 jaar heb ik een professionele fotostudio in het centrum van Deventer. Ik merkte om mij heen dat er telkens meer winkels verdwenen, maar ook dat er steeds meer kleinere en lokale initiatieven genomen werden om het winkelcentrum haar sfeer te laten behouden. En als ondernemer vind ik dat je voor het behoud van het kloppende hart van ons centrum creatief bij kunt dragen. Vanuit die gedachte ontstond Pop Up Foto Shop."

De komende drie maanden wordt er in één van Deventer leegstaande winkelpanden een mobiele, maar zeer professionele, fotostudio opgebouwd met de naam Pop Up Foto Shop. "We hebben drie thema's dit jaar. 'Samen', een fotoshoot voor stellen, maar ook kinderen of mensen alleen met hun huisdier. Het kan allemaal, als het maar een foto met zijn tweeën is. Het tweede thema is 'Kerst'. Dan pakken we helemaal uit. De hele Pop Up studio wordt aangekleed in kerstsfeer en dan maken we vooral kerstgroeten en kerstkaarten. Het laatste thema voor het nieuwe jaar is 'Profiel'. Ook hier maak je eenvoudig via de website een afspraak en loop je tijdens het winkelen naar binnen om een professionele profielfoto te laten maken. Goed voor je CV, op LinkedIn of andere Social Media. Maar naast de foto bieden we dan ook gelijk prints, lijsten, canvassen en kaarten. Een écht complete service gerichte Foto Shop."

Waar de grote ketens, die eens diep geworteld een begrip in onze centra vormde, ook de klappen van de zweep van onze onrustige economie merken, komen we telkens dichter bij onze basis. Kleinere lokale ondernemers met streek- en originele producten sieren op unieke wijze de winkelstraten. Lokale Deventer vastgoedbazen bieden aantrekkelijker huurvoorwaarden. En als ondernemend Deventer ook bijdraagt aan deze Hanze-spirit, dan volgen er zeker meer oplossingen voor het leegstandsprobleem. Marcel de Graaf sluit af: "Wie een product of dienst te bieden heeft, kan nu dichter bij de mensen komen. Door creatief invulling te geven in de ruimte die nu toch leeg staat en creatief invulling te geven aan het product wat je te bieden hebt. Ik hoop dat er meer ondernemers volgen en we straks in onze stad nog meer diversiteit en innovatie zullen gaan vinden."

Geïnteresseerden voor een professionele fotoshoot op een Pop Up locatie van Pop Up Foto Shop kunnen zich aanmelden op: marceldegraaf.nl/popupfotoshop
Meer actuele informatie op Facebook: @PopUpFotoShop

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden