Maarten van Veen de Reisgenoot
Maarten van Veen de Reisgenoot (Foto: Grietje Mesman)

Nieuwe EP de Reisgenoot

Deventer - Maarten van Veen, de Reisgenoot, presenteert op 1 november zijn nieuwe EP ‘Station’. Op de cd staan vijf nieuwe nummers van de Deventer zanger en gitarist. Speciaal voor deze show treedt Maarten op met band.

De Reisgenoot maakt frisse luisterpop. Oprechte liedjes over het leven, gezongen in zijn moerstaal. Maarten: “Ik ben trots op dit nieuwe werk. Mijn songs worden volwassen. Het lukt me om op mezelf te vertrouwen en minder bezig te zijn met wat anderen ervan vinden. De liedjes zijn een weergave van het station waar ik nu sta, dingen die belangrijk voor me zijn.” De EP wordt verpakt in een bijzondere hoes, met daarbij een landkaart waarop je de muzikale reis van Maarten kunt volgen én die van jezelf kunt invullen.

Eerste stadstroubadour
De EP presentatie is niet de enige activiteit die Maarten met grote letters in zijn agenda heeft geschreven. Twee maanden na de presentatie begint hij namelijk met zijn nieuwe functie: stadstroubadour van Deventer. Maarten: “Als stadstroubadour ga ik liedjes maken over mijn stadsgenoten en hun verhaal. Ik zoek daarbij bewust naar de mensen die uit zichzelf niet zo snel in de spotlight staan. De stille krachten op de achtergrond, waar onze maatschappij op drijft. Die mensen ga ik de komende jaren bezingen.”

Koop nu je kaarten
De cd-presentatie vindt plaats op vrijdagavond 1 november in het Burgercafé van poppodium het Burgerweeshuis in Deventer. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te koop via: www.burgerweeshuis.nl.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Maarten? Volg dan de Reisgenoot op social media of ga naar www.dereisgenoot.nl en abonneer je op de nieuwsbrief.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden