Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Jong AZ werd er onder meer een Eagles-shirt geveild waarvan de opbrengst naar  stichting Beat Batten ging. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Jong AZ werd er onder meer een Eagles-shirt geveild waarvan de opbrengst naar stichting Beat Batten ging. (Foto: Jeffrey Hurenkamp) (Foto: JEFFREY HURENKAMP, jeffrey hurenkamp)

Opbrengst veiling Eagles-shirt naar stichting Beat Batten

Deventer - De afgelopen periode was Go Ahead Eagles betrokken bij verschillende acties om geld in te zamelen voor Beat Batten. Deze stichting doet onderzoek naar de ziekte van Batten, een zeer ernstige stofwisselingsziekte die zich bij kinderen rond de leeftijd van vijf jaar openbaart.

Anderhalve week geleden werd er voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Jong AZ in de Rabo Lounge van De Adelaarshorst een veiling gehouden waarvan de opbrengst ten goede kwam aan Beat Batten.

Koos en Evelien Janssen, de ouders van de 5-jarige Pleun, vertelden voor de veiling een en ander over de ziekte van Batten en hoe het hun leven, en met name dat van hun dochter Pleun, volledig op de kop zet. De aanwezigen in de Rabo Lounge luisterden ademloos.

Gesigneerd shirt
Dat het verhaal 'binnenkwam' bleek wel uit het feit dat diverse aanwezigen een bod deden op het te veilen kavel: een gesigneerd shirt van Go Ahead Eagles, een arrangement bij Thermen Bussloo en een dinerbon van Meadow.
Uiteindelijk werd er een prachtig en substantieel bedrag geboden door Sjaak van Es van E.N.E. Consultancy.

Kootje
Ook op zondag 29 september was er op het stadsstrand van Deventer een grote inzamelingsactie in de strijd tegen de ziekte van Batten. Spelers en medewerkers van Go Ahead Eagles waren deze dag eveneens aanwezig aan de boorden van de IJssel om zich in te zetten voor de stichting Beat Batten. Onder hen verdediger Sam Beukema en technisch manager Paul Bosvelt (verkleed als Kootje), die zagen dat de opkomst goed was ondanks het tegenvallende weer.

Geld inzamelen
De ziekte van Batten (Batten Disease) is de benaming voor een groep erfelijke stofwisselingsziekten die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Als een kind Batten heeft, dan lijkt er tot ongeveer het vijfde jaar niets aan de hand. Daarna volgt een opeenstapeling van problemen: ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie, kinderen komen in een rolstoel terecht, verliezen de mogelijkheid te communiceren en onvermijdelijk volgt het overlijden van het kind, meestal tussen het 15e en 25e levensjaar.

Voor Batten is geen genezing mogelijk. Ook zijn er (nog) geen behandelingen die de ziekte vertragen. Stichting Beat Batten heeft als doel geld in te zamelen voor onderzoek naar therapie voor genezing of behandeling van deze vorm van kinderdementie. Meer informatie over stichting Beat Batten is te vinden op www.beatbatten.nl. Via deze website kunnen mensen ook een donatie doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden