Informatieochtend hersenletsel in Teuge

Teuge- Jaarlijks lopen 140.000 mensen hersenletsel op, door ziektes of ongelukken. Er zijn goede programma’s om mensen met dit niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te leren omgaan met hun beperkingen, maar helaas zijn die vaak onbekend, ook bij verwijzers.

Om die onbekendheid weg te nemen organiseert het Regionaal Expertisecentrum NAH Teuge op zaterdag 2 november van 10.00 tot 12.00 uur een informatieochtend op de Rijksstraatweg 236 in Teuge.

De inloopochtend is bedoeld voor iedereen die met de gevolgen van hersenletsel te maken heeft, dus getroffenen, hun netwerk, maar ook zorgprofessionals (verwijzers). In verschillende ruimtes wordt er door een behandelaar uitleg gegeven over het behandelprogramma,vertellen ervaringsdeskundigen hoe zij in de praktijk omgaan met hersenletsel, en is er aandacht voor werken met hersenletsel. Ook patiëntenvereniging Hersenletsel.nl is aanwezig.

Leren omgaan met hersenletsel
Voor mensen die hersenletsel oplopen verandert het leven.Na de revalidatie komt het moeilijkste: leren omgaan met de veranderingen. Mensen met NAH hebben vaak last van vergeetachtigheid, vermoeidheid, komen moeilijk uit hun woorden, zijn prikkelbaar, hebben concentratieproblemen en reageren anders op emoties.

Inmiddels heeft zorgorganisatie Siza zes regionale expertisecentra NAH waar Hersenz-behandeltrajecten worden aangeboden. De behandelingen kunnen in groepsverband en individueel gevolgd worden. Deelnemers leren omgaan met veranderingen, grip krijgen op energie en plannen en organiseren. Ook is er aandacht voor het geheugen en verliesverwerking. Cognitief trainers helpen de deelnemers het geleerde thuis in de praktijk in te zetten.

Kom ook!
Mensen met NAH, hun naasten en zorgprofessionals zijn dus van harte welkom op zaterdag 2 november van 10.00 tot 12.00 uur op de Rijksstraatweg 236 in Teuge. Contactpersonen zijn cognitief trainer Riet Vreeman (06-30058871) en fysiek trainer Nieske van Lith (06-83640038).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden