ToekomstMakers Show maakt wereld verbeteren makkelijk

Deventer - Jonge mensen laten van zich horen in de Deventer Schouwburg. Zij komen in actie voor een betere wereld en presenteren hoe jij makkelijk mee kunt doen.

Schrijver Jan Terlouw riep tijdens een onvergetelijk tv optreden bij De Wereld Draait Door jongeren op in actie te komen: 'We kunnen niet langer wachten!'. De Toekomstmakers hebben deze handschoen opgepakt en voegen toe: "Wij doen het al en jij kan nu ook al in actie komen!"

Wat zijn Toekomstmakers?

De ToekomstMakers vinden uit (bijvoorbeeld nieuwe zonnepanelen of gerecyclede meubels), redden regenwoud en laten je plantaardig eten. Vanuit hun werk of studie zijn de young professionals allemaal bezig onze aarde en onze samenleving mooier te maken en minder te schaden. Stuk voor stuk hebben ze passie voor hun werk en dat hoor je in hun pitches.

Jan Terlouw

Het idee om jonge mensen een podium te geven is ontstaan na de jaarlijkse Deventer Jan Terlouw Lezing. De Lezing wordt elk jaar in december gehouden. Na Jan Terlouw en Bas Heijne is hoogleraar en terrorisme-expert Beatrice de Graaf (1976) de hoofdspreker van de derde editie op 12 december in de Deventer Schouwburg. 

De eerste Lezing was naar aanleiding van Jan Terlouws verjaardagsspeech bij De Wereld Draait Door in 2016. Jan Terlouw: "Als ik de jeugd zie zitten… dan denk ik: potverdorie, daar zijn we toch voor. Ik heb een prachtig leven gehad. Ik wil dat jullie dat ook hebben. We kunnen niet langer wachten."

Hoe kom je in actie?

Veel Nederlanders willen het anders doen, maar… hoe dan? Waar begin je? Voor jezelf natuurlijk maar ook voor je kinderen en kleinkinderen. Wat als je geen geld hebt voor zonnepanelen of een elektrische auto?

De ToekomstMakers geven het publiek mee hoe je in actie kan komen, aansluitend bij hun eigen verhaal. Doe bijvoorbeeld 's ochtends geen koemelk maar havermelk in je koffie en reduceer stikstof óf geef een stukje regenwoud cadeau op een verjaardag en voorkom zo bomenkap in Latijns-Amerika.

ToekomstMakers Show met prijs

De ToekomstMakers Show is een avondvullend programma met talks van jonge doeners die hun frisse blik en jonge kijk geven. Daarnaast zijn er korte verrassende optredens. Een entertainende show vol vaart die als een raket de toekomst in schiet. Een show die je laat verwonderen, lachen, meedoen en nadenken. Met een jury- en publieksprijs voor de beste presentatie.

ToekomstMakers Show

24 oktober | 20.30 uur

19 november | 20.30 uur

Kaarten: gratis | Bestellen via www.deventerschouwburg.nl | vol=vol

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden