BRIDGEFINDER en Heavy Faces releasen nieuwe muziek in Burgerweeshuis

Deventer - Op donderdag 28 november bundelen drie ambitieuze acts uit de regio Zwolle en Deventer hun krachten om je op deze avond niet één, maar twee nieuwe releases te presenteren in het Burgerweeshuis. Verwacht een eclectische avond met gloednieuwe muziek, electronica, improvisatie en live-visuals.

BRIDGEFINDER debuteert vanavond hun EP 'Noise & Silence', een verzameling live registraties vermomd als studio producties. Deze driemans live-electronica improvisatie groep, bestaande uit drummer Pascal Schouten (Knarsetand, NNENN), bassist Jonathan Spruyt (Roots Rising, Jan Terlouw Junior) en synthesist/gitarist Francesco Taranto (aka Producer Elemenopee), heeft in hun eerste jaar van bestaan niet stilgezeten. Een jaar vol optredens op onder andere Eurosonic-Noorderslag, Booster, BAM! en Green Vibrations. Improvisaties uit een heel scala aan elektronische muziekgenres, creëren een explosieve cocktail van muzikale smaken, waarbij elke show volkomen uniek is. Dit wordt multimediaal gepresenteerd met behulp van live visuals door BrotherTill, onder andere bekend van hun succesvolle voorstelling 'Ons Perspektief'.

Heavy Faces is een Neo-Soul/Prog-Rock band uit Zwolle. Deze muzikanten uit onder andere Nieuw-Zeeland en Amerika vonden elkaar in Nederland en speelden eerder in meer dan tien bands bij elkaar opgeteld. Toch zochten ze nog altijd naar een groep die hen muzikaal en spiritueel echt zou uitdagen. Zo ontstond Heavy Faces. Vanaf dag één was het doel om muziek te creëren die net zo veel voor het lichaam als voor de geest is, met diepe, hypnotiserende grooves en vliegende solo's die alle kanten op kunnen gaan.

Heavy Faces presenteert vanavond hun debuutsingle 'You Wanna', opgenomen in de studio van het bekende Deventer collectief Colored Monkeys, in aanloop van hun in 2020 te verschijnen eerste EP.

Bastian Benjamin werd begin dit jaar geselecteerd voor Nieuwe Electronische Waar, hét talentontwikkelingstraject voor getalenteerde, opkomende producers uit Oost-Nederland. Op de bijbehorende compilatie-plaat NEW13 debuteerde hij zijn moderne kijk op de Trip Hop-sound met de track 'Follow Me' waarna er meerdere singles volgden, waaronder de track 'Artificial Heaven' waarvoor hij zelf meewerkte aan de regie voor de videoclip. Bastian tourt dit jaar ook mee met de Popronde door o.a. Gouda, Nijmegen, Heerlen en Tilburg. Speciaal voor vanavond neemt Bastian twee gast-vocalisten mee.

Tickets à 5 euro en info: www.burgerweeshuis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden