Vlnr: Jeroen (Lions Deventer), Peter (Medewerker), Esther (Wel&Zijncoach) en Chris (Buurtcoach).
Vlnr: Jeroen (Lions Deventer), Peter (Medewerker), Esther (Wel&Zijncoach) en Chris (Buurtcoach). (Foto: )

Humanitas blij met Deventer Geschiedenispuzzel

Deventer - Namens Lionsclub Deventer schonk Jeroen de Boer de Deventer Geschiedenis Puzzel aan het dagbestedingsteam van Woon- en Zorgcentrum Humanitas. 

Dit is de eerste van vijf Deventer geschiedenis puzzels die door de Lionsclub Deventer ter beschikking zijn gesteld aan verzorgingshuizen in de omgeving van Deventer. Bij Humanitas voelde men zich erg dankbaar.

De puzzel is gemaakt van een geschiedenistekening met 221 historische taferelen. Tekenaar en geschiedenisvirtuoos Hans Stempher werkte daar ruim 10 jaar aan.
Op de tekening staan veel bekende en minder bekende gebeurtenissen afgebeeld. Vanaf het moment dat de Angelsaksische Missionaris Lebuïnus de IJssel overstak en Deventer stichtte, tot het moment dat de Vikingen en later ook de Duitsers Deventer binnen vielen, en van de dames van lichte zeden aan de Bokkingshang tot meestervervalser Han van Meegeren op het Grote Kerkhof, het passeert allemaal de revue.

De Lionsclub Deventer die met verzorgingshuizen in Deventer speciale banden onderhoud –door onder andere het regelmatig bakken van pannenkoeken voor de inwoners– vond het een aardige geste om de seniore bewoners met elkaar de historie van onze stad te laten (uit)puzzelen. De puzzels zijn bedoeld voor de dagactiviteiten waar de kans groot is dat er menige gespreken ontstaan over de stadsgeschiedenis. 

Mocht u ook een verzorgingshuis willen aandragen voor een puzzelschenking, mail dan aan deventer@lions.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden