Foto:

Lezing, expositie en 11e Geert Groote Dag in Museum Geert Groote Huis

Deventer - In november presenteert Museum Geert Groote Huis u een drieluik, dat als thema heeft: De ? factor. Dit drieluik begint op vrijdag 15 november met deze lezing door Griet Vandermassen. Op zaterdag 16 november opent in Museum Geert Groote Huis de expositie: 'Dames, Darwin en Devotie'. Het Gemeene Festival (in het kader van de 11 Geert Groote Dag) op zondag 17 november sluit het drieluik af.

Vrijdag 15 november: Lezing Griet Vandermassen: 'Dames voor Darwin'.

Inloop vanaf 15.30 uur. Aanvang: 16.00 uur

Op vrijdagmiddag 15 november laat Griet Vandermassen u kennis maken met een nieuwe kijk op feminisme. Of is het juist een oude kijk? U bent welkom vanaf 15.30 uur (inloop), de lezing begint om 16.00 uur. Een toegangskaart kost € 10,=, vrienden en vrijwilligers van Museum Geert Groote Huis mogen naar binnen voor € 7,50 per persoon.

Zondag 17 november: 11e Geert Groote Dag: Het Gemeene Festival

Inloop vanaf 13.00 uur. Aanvang: 14.00 uur
Voor de derde keer organiseert Museum Geert Groote Huis Het Gemeene Festival. Deze invulling van de 11e Geert Groote Dag vindt plaats op zondag 17 november 2019.

Het Gemeene Festival 2019 bestaat uit 2 delen:
•Een huiskamerfestival in de binnenstad van Deventer en
•Een gezamenlijke afsluiting met een borrel in Museum Geert Groote Huis

Ook dit jaar weer langs meerdere huiskamers
Tijdens het middagprogramma doet u drie verschillende huiskamers aan. Op deze manier maakt u kennis met een dichter, een zanger en een gespreksleider. De keuze voor huiskamers als podium voor dichters, zangers en gespreksleiders komt voort uit het feit dat Geert Groote de mensen op zocht in hun eigen huizen om samen vorm en inhoud te geven aan dat wat hun leven zin gaf.

Performers
De performers die zullen optreden, zijn: Levi Weemoedt, Henk Jansen, Aafke Romeijn, Ellen Deckwitz, Johanneke ter Stege en Robin Bleeker. Meer informatie? Of kaarten bestellen? Kijk dan op www.geertgrootedag.nl

Woensdag 20 november tot en met zondag 16 februari 2020 is de expositie 'Dames, Darwin & Devotie te zien. De kunstwerken die worden geëxposeerd, zijn geïllustreerd, geschilderd en vormgegeven door Jim Kievit (Jimki Design & Art Studio) uit Deventer. U krijgt middels kunst en film inzicht in de positie van de vrouw door de eeuwen heen. Hoe was het in de tijd van de Moderne Devotie? En hoe is het nu? Speciaal voor deze expositie interviewden we 6 gewone vrouwen uit de gemeente Deventer: jong en oud, met uiteenlopende opleidingen en achtergronden. Zij treden doorgaans niet luidruchtig op de voorgrond, maar hebben wel degelijk een mening en verlangens, als het om de positie van vrouwen gaat. Afgewisseld met materiaal van een aantal deskundigen geeft deze veelzijdige, vernieuwende expositie u ruimschoots stof tot nadenken.

Het Museum Geert Groote Huis is geopend van woensdag tot en met zaterdag, van 11.00 uur tot 16.00 uur. Op zondag openen we om 13.00 uur de deuren en sluiten ze weer om 16.00 uur. De toegangsprijs is 7,= euro per persoon. Men kan gratis naar binnen met de Museumkaart.

Museum Geert Groote Huis, Lamme van Dieseplein 4.
www.geertgrootehuis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden