Britten orkest op kasteelbrug
Britten orkest op kasteelbrug (Foto: Martin Hogeboom)

Concert voor de Deventer kids van MOJO 51

Bathmen - De sfeervolle en met een uitstekende akoestiek gezegende aloude Dorpskerk in Bathmen is op 24 november het toneel voor een bijzonder muziekspektakel.

Door Evert van de Weg

Nu al voor de vijfde keer organiseert de Lionsclub Deventer Zuid een optreden van het befaamde Britten Jeugd Strijkorkest. Het goede doel is ook dit keer weer de stichting MOJO 51, gevestigd aan de Nieuwstraat 51 in Deventer. Deze Deventer stichting, gevestigd in de Nieuwstraat, begeleidt met veel succes en een passende aanpak jongeren die door financiële en sociale belemmeringen minder kansen in de samenleving dreigen te krijgen, op weg naar een goede toekomst. Het betreft momenteel zo’n 75 jongeren onder 12 jaar, die op dit moment in groepsverband begeleid worden en ca 30 jongelui van 12 tot 27 jaar, die een individuele begeleiding krijgen. In de afgelopen jaren heeft de Lionsclub Deventer Zuid al meer dan 15.000 Euro aan dit goede doel kunnen overhandigen.

Namens de stichting MOJO 51 zegt Stefanie Stam: ,,We willen graag de aandacht vragen voor het werk dat we doen. Onze maatschappij wordt steeds ingewikkelder. Niet iedere jongere en jong volwassene kan daar in mee. Bij Mojo 51 zijn we er voor hen. Mojo 51 is een kleinschalig initiatief en geen grote jeugdzorgorganisatie, maar we zijn van grote betekenis voor de jongeren die we helpen’’.
De langzamerhand vaste partner voor de Lionsclub bij de fondsenwerving voor MOJO 51 is het Britten Jeugd Strijkorkest. Het orkest, dat inmiddels ook door optredens op TV faam heeft verworven, bestaat uit talentvolle jeugdige strijkers uit Oost Nederland die de kans krijgen hun talenten steeds verder te ontwikkelen. Het programma is weer van hoog niveau en dit keer worden werken uitgevoerd van o.a. Vivaldi, Tsjaikovsky, Verdi, Mahler en Strauss. Als solisten treden op mezzo sopraan Roza Herwig en cellist Lilian Toray (12 jaar oud!). Van Vivaldi wordt zijn concert voor strijkorkest en 4 violen uitgevoerd door het orkest en de violisten Tina Draadjer, Roza Herwig, Paloma Alvarez en Trienke Dijkstra.

De vorige keren vond het concert plaats in de Deventer Synagoge en de Abdij Nieuw Sion. In de eeuwenoude Bathmense Dorpskerk heeft de Lionsclub Deventer Zuid een waardige vervanger gevonden.

Het concert begint op zondag 24 november om 14.30 uur; de kerk is open vanaf 14.00 uur. Na afloop van het concert wordt de bezoekers een drankje aangeboden in de kerk.

Inmiddels is de kaartverkoop van start gegaan. De kaarten kosten € 25 per stuk en kunnen gekocht worden bij de VVV Deventer en in Bathmen bij Drogisterij Höften, Dorpsstraat 5.

Tevens kunnen de kaarten besteld worden via www.lcdeventerzuid.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden