Powerwandelen in lichtjes!

Deventer - Langs de IJssel en in het oudecentrum van Deventer. Genieten van de lichtjes in, over en langs de IJssel, de mooie feestversiering, kleurrijke etalages in de stad en dit gecombineerd met het bewegen.

Bij het ouder worden neemt de spiermassa af. Wie blijft bewegen traint balans, spierkracht en loopsnelheid. Beenspieren en heupspieren zijn nodig om je jezelf staande te houden maar ook om te kunnen zitten en weer op te staan. Bij het Powerwandelen komt dit allemaal aanbod. Onderweg gebruiken wij o.a. het gemeente meubilair om oefeningen te doen (bijvoorbeeld, banken, trappen etc.) .

Powerwandelen zal in het begin even wennen zijn, maar als je de techniek beheerst ga je vanzelf ook sneller lopen. Is de techniek in orde dan wordt eerst gewerkt aan het verlengen van de loopafstand en pas als laatste wordt ook de snelheid langzaam opgevoerd. Powerwandelen is voor meer dingen goed dan alleen je conditie. Je traint in de juiste zones voor vetverbranding en je rompspieren worden verstevigd. Door de rechte houding, het stevige stappen, het flinke tempo voel je je krachtig en je krijgt meer zelfvertrouwen. Het is ook een leuke manier nieuwe mensen te ontmoeten. Het powerwandelen is ook geschikt voor mensen met overgewicht of mensen die knie- of rugklachten hebben.

Voor wie: 50 plussers.
Waar: Het buurthuis W.S.V. De IJssel, Kersenstraat 2, Deventer. Er is voldoende parkeergelegenheid.
Wanneer: Elke woensdag van 19.30 uur - 20.30 uur. Bij droogweer trainen we buiten en bij regen of slecht weer trainen we binnen.
Kosten: De eerste les is gratis.Een jaarabonnement 40 weken € 100,00 p.p.,een losse les € 4,00 per keer en deelnemers met een smalle beurs betalen € 2,50 per keer.
Meer informatie: Zie www.wsvdeijssel.nl of bel Jan Ackerstaff en/of Harry Visser, zij zijn te bereiken op telefoonnummer 06-21201185 / 06-21642107.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden