podiumplaatsen voor Sanna en Liv
podiumplaatsen voor Sanna en Liv (Foto: SVOD)

Successen voor SVOD turnsters

Lochem - Zaterdag 9 november kwamen een aantal meisjes uit de wedstrijdgroep naar Lochem voor hun eerste wedstrijd van dit seizoen.

In wedstrijd 1 mochten de jeugd 1 turnsters en Instap turnsters het spits afbijten vandaag. De Jeugd turnsters Elin en Anna (niveau D4) en Jente en Amal (niveau D2) begonnen op sprong waar ze met mooie sprongen de wedstrijd fijn begonnen,;voor Anna zelfs de beste score van haar categorie!

Instapper D3 Reva begon haar oefening aan de brug en waar het bij het inturnen nog wat moeizaam ging, lukte het tijdens de wedstrijd prima en kon zij zelfstandig haar oefening aan de jury tonen. In ronde 2 gingen de jeugdmeisjes naar brug, waar helaas Anna in haar 2e inturn beurt, van de brug gleed en helaas de brug niet heeft geturnd. Gelukkig kon zij bij balk en vloer, ietwat aangepast, toch de wedstrijd vervolgen.

Bij Elin en Jente ging het prima op brug en Amal was iets te gretig waardoor zij 2x van het toestel ging. Ondertussen liet Reva een prima balk oefening zien en ook op vloer en sprong deed zij het netjes vandaag. Amal wist zich op balk niet helemaal te herpakken maar liet wel een mooie vloer oefening zien. Jente en Elin lieten ook zeer stabiele oefeningen zien.

Een prima eerste wedstrijd voor deze meisjes waarna we nu weer weten waar we weer aan kunnen werken in de training! Elin mocht zich zelfs de bronzen medaille laten omhangen. Wedstrijdronde 2 was de beurt aan de instappers D2: Liv, Sanna, Joann en Pupillen 1 D2 Gioia, Else en Jasmijn. Deze meisjes begonnen met nette vloer oefeningen en mooie sprongen. Joann scoorde zelfs het beste cijfer van haar wedstrijd op sprong! Gioia een beetje pech op brug, maar wel ophurken gehaald. De rest mooie stabiele oefeningen.

Op balk was het een beetje wisselend, maar na een lichte balansverstoring herpakte de meisjes zich over het algemeen aardig goed waardoor er niet echt grote fouten werden geturnd. Het resultaat was voor alle meisjes erg goed deze wedstrijd en voor 3 meisjes was er ook nog een medaille: Sanna goud en Liv brons bij de instap en Else zilver bij de pupillen 1.

En toen restte alleen nog wedstrijd 3 waar Rebecca en Dewy voor SVOD bij de pupillen 1 D3 hun opwachting maakten. Na een mooie start op vloer, ging het helaas voor beide turnsters niet helemaal zoals gehoopt op sprong. De meisjes mogen 2 sprongen per persoon laten zien, maar helaas moest de jury 3 van de 4 sprongen ongeldig beoordelen ,. Bij brug waren we de sprong alweer vergeten en eenmaal bij balk aangekomen liet vooral Rebecca nog even zien dat ze er niet voor niets was vandaag en liet een strakke oefening zien, welke zelfs goed was voor de beste score in haar categorie!

De turnsters kunnen terugkijken op een leuke wedstrijd en weten weer waar we in de trainingen weer aan kunnen gaan werken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden