Beatrice de Graaf en Lotte Jensen hoofdrolspelers Deventer Jan Terlouw Lezing

Deventer - Het is inmiddels een traditie: De Deventer Jan Terlouw Lezing in de Deventer Schouwburg. Op 12 december vindt de derde editie plaats met als hoofdspreker de Nederlandse hoogleraar Beatrice de Graaf.

Zij is regelmatig te gast bij talkshows als terrorisme-deskundige en wordt gezien als één van de meest invloedrijke vrouwen van Nederland. De Graaf nodigt neerlandica en filosoof Lotte Jensen uit als duo-spreker. De titel van de derde Lezing is: 'Veilig. Het verlangen naar geborgenheid'.

De presentatie van de avond is in handen van cabaretier Silvester Zwaneveld, bekend van het duo Arie & Silvester. Roos Blufpand verzorgt de muziek. Zij droomt van CO2 neutraal leven en werken door het goede voorbeeld te geven en lief te zijn voor elkaar en de planeet.

Doel van de Lezing is om in navolging van het gedachtegoed van Jan Terlouw publiek over te laten gaan tot actie voor een meer duurzame wereld. Er wordt een dialoog tussen generaties tot stand gebracht. De rol van de maatschappij en de politiek in een noodzakelijk duurzame wereld wordt vanuit de rol van de sprekers in de samenleving belicht.

Afgelopen maanden presenteerden jonge denkers en doeners uit Oost-Nederland hun plannen voor een betere, meer duurzame wereld tijdens de ToekomstMakers Show. Bij elke Show werd een jurywinnaar en een publiekswinnaar gekozen. Tijdens de Deventer Jan Terlouw Lezing maakt wethouder Thomas Walder (economie en internationaal beleid) de eindwinnaar bekend en reikt de (geld)prijs uit. Hij is zelf ambitieus op het gebied van duurzaamheid.

Traditiegetrouw is een boekje van uitgeverij de Kring in Amsterdam inbegrepen bij de toegangsprijs. Beide lezingen zijn hierin gebundeld. De dag na de Deventer Jan Terlouw Lezing ligt het boekje onder de titel 'Veilig' voor € 8,99 in de boekwinkel. De uitgaves van de eerdere lezingen zijn op de avond in de Deventer Schouwburg te koop voor € 7,50.

Na zijn onvergetelijke tv-optreden bij De Wereld Draait Door, betrad Jan Terlouw het podium van de Deventer Schouwburg voor de eerste Deventer Jan Terlouw Lezing in 2017 getiteld 'We kunnen niet langer wachten'. Zijn kleindochter, psychologe Laura Faber, verzorgde de duo-Lezing. In 2018 volgde schrijver Bas Heijne, voorgedragen door Jan Terlouw, hem op met zijn Lezing 'Broederschap'. Politicoloog, schrijver en vluchteling Kiza Magendane kwam met Heijne mee als duo-spreker.

Deventer Jan Terlouw Lezing

12 december | 20.00 uur

Kaarten: € 17,50 inclusief drankje en boekje t.w.v. € 8,99 |

Bestellen via www.deventerschouwburg.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden