Two and a Half Girl - Irish Elk Popronde Deventer
Two and a Half Girl - Irish Elk Popronde Deventer (Foto: Eddy Dibbink)

Popronde Deventer beleeft spetterende achtste editie in de hele binnenstad!

Deventer - Afgelopen zaterdag was het tijd voor de Popronde. Uit de 125 geselecteerde acts kwamen er maar liefst 42 op bezoek in onze stad. "We hadden het niet beter kunnen wensen", aldus programmeur Richard Wevers die met de Colored Monkeys voor het eerst de Popronde organiseerden. Het was een succes! 

Hoewel het wat fris was bleef het de hele avond droog. Dit zorgde ervoor dat het druk was op de Brink en daarbuiten. Voor de reizende bezoeker pendelde de Centrumbus tussen de stad en het Havenkwartier. De sfeer zat er voelbaar in en er werd enthousiast gereageerd op de opkomende bands en acts. Op veel plekken was het goed druk. Zo stond café Kaal tot op de nok gevuld bij The Koalaz & de Destructive Pinguïns. 

Van 80's tot ravecave
Ook sprongen er een aantal locaties uit met een geheel eigen stijl. De Nieuwe Oost i.s.m. De Perifeer hadden uitgepakt met een neon-blacklight glimmer stijl aangevuld met excentrieke acts als Boom Boom Du Terre en Druiprek. Het dak ging eraf en door de combinatie van acts, aankleding en sfeer waande de bezoeker zich in een ravecave! Ook Café Het Glas in Lood pakte uit met een 80's thema. Met een flinke bak aan licht en alle tafels en stoelen uit het café kregen Raderkraft en Dr. Justice & the smooth operators alle ruimte om het publiek los te laten gaan. Ook waren het Oor Podium (De Hip) en het 3voor12 Podium (Persee) voorzien van erg goede bands zoals we het ondertussen gewend zijn van deze twee.

Succes 
De popronde was een groot succes! Van alle locaties tot de afterparty bij De Hip, de stad ging los. Het team aan vrijwilligers leek een geoliede machine, waardoor het voor het publiek een fijne avond was. "Het enige waar we van geschrokken zijn was het nieuws dat de drummer van de Gumbo Kings op de terugweg in slaap was gevallen. Hij belandde gelukkig zonder kleerscheuren tegen de vangrail. De personeelsleden van Davo hebben hem opgepikt en goede zorg verleend. Gelukkig liep het met een sisser af en werd er goed gereageerd". 

Al met al is de organisatie zeer tevreden en geven ze aan volgend jaar zeker weer terug te komen. De Popronde 2020 is op zaterdag 14 november.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden