Foto: BEN VAN DUIN

Decemberdagen: Hoe de keuze om ergens niet over te praten een gezin kan ontwrichten

Deventer - De makers van het succesvolle Woiski vs Woiski, over de muzikale Surinaamse vader en zoon Woiski, komen op 23 november terug naar de Deventer Schouwburg met Decemberdagen. Een voorstelling over mooie herinneringen en grote geheimen waarin de schrijnende voetafdruk die kolonisatie en een verdeelde cultuur achterlaat op het gezinsleven heel voelbaar wordt gemaakt.

In Decemberdagen treffen een moeder en haar twee volwassen dochters elkaar om nog één keer samen kerst te vieren in het ouderlijk huis. Als vanouds is er kerstbrood uit Suriname en is het huis feestelijk verlicht. Toch is alles anders; vader is er niet meer en moeder staat op het punt om te verhuizen.

In een schijnbaar vrolijke en ontspannen ontmoeting verdwijnen mooie herinneringen in dozen en naarmate de feestdagen dichterbij komen, vindt de waarheid zijn weg naar boven. Gebeurtenissen uit het verleden hebben niet alleen hun geboorteland verdeeld, maar ook sporen achtergelaten in dit kleine gezin.

De voorstelling heeft ondanks het zware thema een lichte toon. Die lichtheid wordt ondersteund door de prachtige en melancholieke soundtrack met o.a. Stevie Wonder, Otis Redding en Miles Davis.

Decemberdagen, zaterdag 23 november, 20.30 uur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden